SNEW finalist voor Circular Award 2018

SNEW is een van de vijf finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, SNEW heeft gewonnen in de categorie Maakindustrie. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

SNEW refurbished ICT-apparatuur met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ontwikkelden een circulair model waarin grondstoffen van bestaande apparatuur hergebruikt kunnen worden. In 2017 gaf het bedrijf 200.000 gebruikte producten een tweede of soms zelfs derde leven. Ook stelt SNEW zijn kennis ter beschikking aan ontwerpers om producten meer circulair te ontwerpen.
Circulariteit zit in het gehele businessmodel verweven. Naast het aanbieden van circulaire producten neemt SNEW namelijk ook gebruikte producten weer terug. De jury looft de meervoudige waardebenadering en het aanpakken van het e-waste probleem.

Circular Award 2018
De vijf finalisten pitchen op 15 januari tussen 15:00 en 17:00 uur in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Jury
Onder leiding van prof. dr. Louise Vet (NIOO-KNAW) selecteert een deskundige jury, bestaande uit acht gerenommeerde experts op het gebied van circulariteit, het meest opvallende circulaire initiatief. Juryleden zijn onder andere Emmo Meijer (boegbeeld Topsector Chemie), Fried Kaanen (voorzitter Metaalunie), en Anne-Marie Rakhorst (ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid).

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie.