Tekstconverter één van de drie nominaties in categorie Artificial Intelligence

SpinAward-nominatie voor Auto.nl

De tekstconverter van Auto.nl is genomineerd voor een SpinAward 2018. Het betreft een nominatie in de categorie Artificial Intelligence (AI). Digitaal bureau E-sites heeft de tekstconverter op initiatief van Auto.nl ontwikkeld. Op 25 april wordt bekendgemaakt of Auto.nl en E sites hun nominatie hebben verzilverd.

De genomineerde tekstconverter van Auto.nl en E-sites maakt volledig automatisch betrouwbare omschrijvingen van auto’s, op menselijke toon aan de hand van losse data. ”We weten bijvoorbeeld hoeveel vermogen een auto heeft, en welke opties erop zitten”, vertelt Martijn Bovée, General Manager bij Auto.nl. ”Verder is bekend of de auto eerdere eigenaren heeft gehad en zo ja, hoeveel. Daarbij geven we specifieke eigenschappen mee, bijvoorbeeld ’Isofix’ in het geval van een stationwagen en ’vermogen’ bij een sportieve auto. Vervolgens maakt de tekstconverter hier een lopende tekst van zodat de consument op basis van actuele data beter geïnformeerd een beslissing kan nemen. Daarbij houdt de tekstconverter ook nog eens rekening met zoekmachineoptimalisatie.”

Online een auto kopen
Auto.nl heeft als doel om een auto kopen, makkelijker, eerlijker en leuker te maken. Op Auto.nl kunnen consumenten online een nieuwe of gebruikte auto kopen. De auto kan online besteld worden waarna hij binnen vijf werkdagen voor de deur wordt afgeleverd. Voordat de auto op naam gezet wordt, kan een proefrit worden gemaakt. Bevalt de proefrit niet, dan neemt Auto.nl de auto weer mee. In elk geval krijgt de koper 14 dagen bedenktijd met een maximum van 500 kilometer.

”We doen dingen net even anders dan gebruikelijk is. En de door E-sites ontwikkelde tekstconverter past bij deze innovatieve manier van werken. We zijn dan ook heel trots op de nominatie voor een SpinAward”, besluit Martijn Bovée.

SpinAwards
Het is voor de twintigste keer dat de SpinAwards uitgereikt worden. De onderscheidingen van de Stichting SpinAwards zijn onderverdeeld in categorieën – waaronder Artificial Intelligence, website en e-commerce – en worden gegeven aan creatieve bureaus voor hun beste werk.