De Basiliek – dé locatie voor uw congres, beurs of feest!

In het hart van Nederland én direct aan de A12, staat evenementenlocatie de Basiliek. Dit moderne multifunctionele
gebouw in Veenendaal biedt alles wat u nodig heeft voor de organisatie van een groots en verrassend evenement,
beurs, congres, jubileum of personeelsfeest. Voor groepen van 3 tot 1.500 personen.

Tekst: De Basiliek | Fotografie portretfoto’s: Regina van de Munt. Overige fotografie: Studio Pothof

“De Basiliek timmert nu zo’n drie jaar aan de weg en inmiddels weten zowel lokale, landelijke als internationale bedrijven en organisaties ons te vinden voor het organiseren van hun evenementen”, aldus eigenaar Harm Hardeman. “Ook hebben de afgelopen jaren diverse artiesten ons podium gevuld met hun concerten. Zo mochten we onder andere Nick & Simon, Oleta Adams, de dames van K3 en vele internationale gospel artiesten verwelkomen. Het is gaaf om soms tourlijstjes langs te zien komen van artiesten, waar Veenendaal tussen plaatsen als New York, Londen en Parijs staat. Dan kun je toch wel stellen dat onze locatie op de kaart staat”, lacht Harm.

“Door onze prachtige Grote Zaal, die ruimte biedt aan grote groepen mensen, en onze 14 sub-ruimtes, zijn wij een ideale locatie voor vele congressen”, stelt commercieel directeur Ferry Gerritsen. “Ook verhuren wij diverse zalen en (vergader)ruimtes voor allerlei soorten bijeenkomsten van 3 tot wel 1.500 personen. Iedere ruimte en elke zaal van onze locatie is stijlvol ingericht en beschikt over de nieuwste techniek. De multifunctionele inzetbaarheid van de diverse ruimtes maken het mogelijk om zowel kleine als grote groepen plaats te bieden; voor vergaderingen, workshops, inspiratiesessies, teambuilding, lezingen of welke werkvorm u dan ook maar wilt inzetten tijdens uw event. De Basiliek is dus gemakkelijk aan te passen aan alle wensen die u heeft om van een bedrijfsevenement of congres een succes te maken. Zo mochten wij al heel diverse opdrachtgevers verwelkomen: van bankmedewerkers tot onderwijzers en van kerkleiders tot bloemisten”, vertelt Ferry.

Grote Zaal
“In de Grote Zaal kunnen we gasten ontvangen voor grotere evenementen. Er zijn bijna 1.500 zitplaatsen, waarvan ruim 400 op het luxe balkon. Allen met uitstekend vrij zicht op het grote podium. Tevens kunnen we de zaal met enkele kleine aanpassingen prima bruikbaar maken voor groepen vanaf 300 personen!”, zo legt projectmanager Gerard Koudijs trots uit. “Maar er is meer mogelijk. Alle stoelen kunnen eruit als een klant dat wil en dan is er naast het ruime podium en het balkon een vrije vloerruimte van ruim 1.000m2. Ideaal voor beurzen, shows en markten. Als u de foyer erbij betrekt, heeft u ruim 1.700 vierkante meter tot uw beschikking. De vloer en deuren zijn geschikt om zelfs met vrachtwagens zo naar binnen te rijden, hetgeen de mogelijkheden bijna onbeperkt maakt”. Glimlachend vervolgt Gerard zijn verhaal: “De Basiliek beschikt standaard over een uitstekende geluidsset en uitgebreid sfeerlicht, geschikt voor bijna elk evenement. Links en rechts van het podium hangt een beamerscherm van 4m breed, in het midden één van 6m breed. Drie uitstekende beamers zorgen voor optimale sfeerbeleving”.

Kleine Zaal
“Ook de Kleine Zaal heeft zijn charme”, aldus Harm. “In deze ruimte kunt u terecht met alle groepen tot 300 personen. Prima geschikt voor lezingen, diensten, congressen, cursussen en intiemere concerten. Hier zijn alle denkbare opstellingen mogelijk. De zaal is chique ingericht, in een zwart-wit kleurstelling”. Er is standaard een klein podium aanwezig, een beamer met scherm, een geluidsset en podiumlicht. Daarnaast geldt voor de Kleine Zaal echter vooral dat alle maatwerk mogelijk is, in nauw overleg met de klant! Ook een backstage-ruimte met eigen achteringang kan desgewenst worden bij gehuurd.

Vergaderruimtes
De Basiliek beschikt ook over diverse vergaderruimtes, voor 3 tot 60 personen. “Deze zijn zakelijk maar toch gezellig ingericht”, stelt Ferry Gerritsen. “Uiteraard beschikken de ruimtes over een scherm en beamer. In samenwerking met onze cateraar verzorgen wij ook de lunch of diner. Hierbij zijn alle opties mogelijk, van degelijk tot enorm luxe. Wij zorgen met ons team graag voor een sfeer en een aankleding die aansluit bij uw doelstellingen. Het leuke van ons team is dat wij met allemaal mensen werken die graag anderen blij maken. Service met een glimlach, dat is waar wij voor staan!”, aldus Ferry met een grote lach op zijn gezicht.

Bereikbaarheid
Door de centrale ligging in het midden van het land is de Basiliek makkelijk te bezoeken door mensen van binnen en buiten de regio. De Basiliek ligt direct naast de A12, op twee minuten rijden van de afrit Veenendaal. De locatie heeft een eigen parkeergarage en een parkeerterrein waar ruim 600 auto’s gratis kunnen worden geparkeerd. Station Veenendaal-De Klomp bevindt zich op loopafstand, dus ook met het OV is onze locatie makkelijk te bereiken. Ook is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief te overnachten bij het naastgelegen hotel. “Op deze manier hopen wij het onze gasten nog makkelijker te maken.”

Meer weten? U bent altijd welkom bij De Basiliek voor een lekkere bak koffie met een van deze heren die graag samen met u willen nadenken over hoe ook van uw evenement een groot succes te maken.


De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal
0318 - 209 700

www.basiliekveenendaal.nl
[email protected]