KYOCERA-partner ISO Groep helpt energiebedrijf aan eerlijke printoplossing . Robin Energie kiest voor de menselijkheid van ISO Groep en KYOCERA

Wanneer het snelgroeiende Robin Energie uit haar jasje groeit en een nieuw kantoorpand betrekt, is het moment daar om het gehele printerpark eens grondig onder de loep te nemen. Vooral het sorteren van verschillende soorten uitgaande post vraagt om een nieuwe print- en sorteeroplossing. ISO Groep adviseerde succesvol en implementeerde een oplossing waarbij KYOCERA de machines leverde en ISO Groep haar expertise inbracht. Met de nodige tijdsbesparing tot gevolg.

Tekst en Fotografie: Eric Westerop

Eerlijke energie
Toen ondernemer Ronald Ruskauff zich in 2010 realiseerde dat mensen konden worden afgesloten van energie, wist hij wat zijn volgende missie zou worden. Hij richtte Robin Energie op, vernoemd naar Robin Hood. Een energiebedrijf dat zich in het bijzonder richt op schuldenaren en mensen onder financieel bewind, die bij hun reguliere energiebedrijf zijn afgesloten van gas en elektra. Robin Energie sluit deze particulieren binnen 24 uur weer aan, en maakt daarbij behapbare financiële afspraken. Eerlijk, transparant, en zonder kadootjes of lokkertjes. Robin Energie levert haar diensten voor een klein vast bedrag per maand, en daarnaast de (grijze) energie tegen kostprijs.

Groeistuipen
Door de sterke groei van het aantal klanten is Robin Energie medio 2017 uit haar oude pand gegroeid, en neemt haar intrek in een ruim nieuw kantoor in Veenendaal. De ruim 50.000 klanten zorgen voor een continue stroom aan uitgaande post. Zo zijn er onder andere offertes, contracten, meterstandenbrieven, jaarnota’s, aanmaningen, en brieven aan bewindvoerders. Voorheen werd deze stroom papier handmatig uitgesorteerd vanaf de printer, maar door steeds toenemende hoeveelheden groeit de wens naar een geautomatiseerde oplossing.

Tender
Robin Energie schrijft een tender uit voor de levering van nieuwe multifunctionals: een grote bulkmachine met meerdere sorteerbakken is gewenst voor de stroom papier naar de consumenten, en een aantal kleinere machines voor de interne organisatie. De criteria die gehanteerd worden voor de keuze van de leverancier zijn de menselijkheid van het bedrijf en de kwaliteit van dienstverlening. Ook de prijs is uiteraard van belang, maar deze is ondergeschikt. Jaap van der Zouwen schuift met ISO Groep aan als een van de gegadigden. Aschwin van Gennip, CFO van Robin Energie, leidt het traject.

Oplossing
De keuze valt uiteindelijk op ISO Groep, vanwege de persoonlijke benadering en de geboden flexibiliteit. De voorgestelde KYOCERA TASKalfa 8002i als bulkprinter zorgt voor een wezenlijk hogere printsnelheid (80 pagina’s per minuut) en heeft 10 verschillende uitvoerbakken. Daarnaast worden twee stuks TASKalfa 3252Ci geleverd voor de interne afdelingen. De machines worden op basis van full-operational lease ingezet. Belangrijk daarbij is, dat het contract jaarlijks aanpasbaar is, omdat Robin Energie een verdere groei voor de komende jaren verwacht, en daarmee ook hogere printvolumes aan uitgaande post.

Resultaten
Behalve de al genoemde verhoging van de printsnelheid en de komst van de uitvoerbakken is er nog een aantal voordelen behaald. Door de uitvoerbakken is het handmatig sorteren van uitgaande post niet meer nodig, dat scheelt 0,2 FTE aan tijd. De tellerstanden worden automatisch uitgelezen, en ook het tonerniveau wordt automatisch bijgehouden: bij te laag tonerniveau worden nieuwe tonercartridges besteld. Verder is de organisatie vergaand ontzorgd door ISO Groep dankzij een hoge mate van service. Tenslotte is ook de flexibiliteit in de contractvoorwaarden een belangrijk voordeel, gezien de verwachte groei van het aantal klanten. Prijzen en volumes kunnen jaarlijks worden bijgesteld.

No-nonsense
Aschwin van Gennip, CFO van Robin Energie, is tevreden over de samenwerking. “Het gehele vervangingsproces is soepel verlopen. Inmiddels doen de KYOCERA-machines uitstekend hun werk, en wordt onze organisatie volledig ontzorgd. En mocht er toch wat zijn: eén telefoontje naar de ISO Groep en het wordt geregeld.“