Specialisten in bedrijfsovernames in de installatietechniek.

Bij een bedrijfsovername is begeleiding door specialisten die het overnametraject goed kennen belangrijk. Begeleiding door specialisten die daarnaast ook uw branche goed kennen is een sleutelfactor voor een succesvolle bedrijfsovername.
Twee gevestigde specialisten die de installatie branche goed kennen Houwers & Partners en De Houtregt staan u graag terzijde. Wij zijn met name gespecialiseerd in de volgende marktsegmenten: HVAC, koude- en klimaattechniek, elektrotechniek, multidisciplinaire -installaties.

Marktsegmenten
Twee gevestigde specialisten die de installatie branche goed kennen Houwers & Partners en De Houtregt staan u graag terzijde. Wij zijn met name gespecialiseerd in de volgende marktsegmenten: HVAC, koude- en klimaattechniek, elektrotechniek, multidisciplinaire -installaties.

Complex
Bij een bedrijfsovername wilt u met de juiste partijen aan tafel. Er komt immers veel bij kijken als u uw levenswerk verkoopt of als u juist op het punt staat om substantieel uw bedrijf door en overname uit te breiden: U wilt liever de daadwerkelijke waarde weten, op verschillende manieren berekend en gebaseerd op branchekennis, in plaats van “ongeveer”. Het bedrijfsovernameproces is complex en omvat verschillende fasen die u in de afbeelding hierboven zijn weergegeven. U hebt liever een koper aan tafel die weet waar hij aan begint, die ook toegang heeft tot de middelen om uw bedrijfsovername te financieren, in plaats van een avonturier. U hebt liever een adviseur die de afspraken helder en leesbaar op papier zet, zodat alle betrokkenen op dezelfde golflengte zitten. Er zijn altijd aansluitproblemen tussen een koper en een verkoper, die problemen brengen wij in kaart en lossen ze op. Werkt u graag met uw eigen accountant, dan is dat geen probleem voor ons, wij zetten uw eigen accountant in op zijn specialiteiten en wij doen de rest.

Modules
Onze dienstverlening is modulair opgebouwd, u kunt elke module uit het stappenplan hieronder los afnemen of bepaalde modules door andere partijen laten uitvoeren. Wij doen de coördinatie van het geheel en u kunt op elk moment uit- of instappen.

Samenwerken
Heeft een andere adviseur bijvoorbeeld al een prospectus gemaakt en u bent aan hem gebonden, maar hij kan geen kopers of verkopers vinden, geen probleem, dan nemen wij alleen dat deel van hem over en werken samen met uw bestaande adviseur.

We spreken uw Taal
Wij begrijpen dit proces heel goed. Een overname komt er voor u bij, maar ondertussen gaat uw bedrijf ook gewoon door. Door met professionals te werken die uw branche door- en door kennen schakelt u nou eenmaal doeltreffender. Wij kennen de mogelijkheden, de onmogelijkheden, de problemen en we lossen ze voor u op. Wij kennen de kopers en de verkopers in deze markt en kunnen als geen ander een strategische match maken. Dit alles ingekaderd in een professioneel team waar naast de branche-kennis ook de specifieke kennis m.b.t. bedrijfsovernames aanwezig is. Een waardebepaling, het opstellen van een verkoopprospectus, het opstellen of beoordelen van een letter of intent, de juridische begeleiding, etc.. Wij hebben tientallen jaren ervaring in de installatietechniek: Houwers & Partners en De Houtregt spreken uw taal.

Voor meer informatie: www.houwerspartners.nl en www.houtregt.nl