Aftrap Swim to Fight Cancer Doetinchem

Inschrijving zwemevent in de Oude IJssel op 9 september geopend.

Op zondag 9 september gaat Doetinchem weer zwemmen in de strijd tegen kanker tijdens de tweede editie van Swim to Fight Cancer. De inschrijving is vanaf zondag 25 maart aanstaande geopend. Samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers willen we zoveel mogelijk donaties bij elkaar zwemmen om kanker te bestrijden. Dit jaar wordt er gezwommen in de Oude IJssel, met start en finish bij De IJsselkade.

Inschrijven
Tijdens de Kruisberg Trailrun op 25 maart zal het nieuwe promotieteam aanwezig zijn om de aftrap van de inschrijving aan te kondigen. Aansluitend is het promotieteam ‘s middags aanwezig op Het Simonsplein in Doetinchem. Geïnteresseerden kunnen zich dan ook inschrijven. Dit jaar streven we naar een verdubbeling van het aantal deelnemers en het sponsorbedrag wat neerkomt op 200 mensen in het water en een opbrengst richting de ton.

Onderzoek en preventie
Voorzitter Koen Reijnders over de tweede editie: “Swim to Fight Cancer Doetinchem geeft je de mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker, want we kunnen er samen echt voor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Als chirurg oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis zien we gelukkig steeds vaker dat we mensen kunnen genezen, mede door gedegen wetenschappelijk onderzoek en daardoor fantastische resultaten in de kliniek.”

Fight cancer
Maar liefst één op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Iedereen kent wel iemand die met deze ziekte te maken heeft. Stichting Fight cancer werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Onderzoek en preventie is hard nodig om in de toekomst alle vormen van kanker te genezen.

Route
Bij de Doetinchemse editie van Swim to Fight Cancer zwem je in de Oude IJssel. Vanaf de start op De IJsselkade zwem je langs de Handelskade, onder de Oude IJsselbrug en de nieuwe brug van de Europaweg door en ga je ter hoogte van de Peppelenlaan weer terug naar de finish. Er zijn twee parcours uitgestippeld voor 9 september. Je kunt meedoen als individuele deelnemer of als business team met als afstand twee kilometer en voor kinderen van 10 t/m 15 jaar is er de speciale Kids Swim to Fight Cancer met als afstand 500 meter. Mocht er niet gezwommen worden in de Oude IJssel, dan wijken we uit naar recreatieplas Stroombroek in Braamt.

Meedoen, doneren of meer informatie? Zie vanaf 25 maart www.doetinchem.swimtofightcancer.nl. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter voor de laatste updates. Bekijk de aftermovie van de vorige editie om de sfeer te proeven.