Drink-expert en EasyCarry winnen regiofinale Student company van het jaar

In het heetst van de strijd om de nationale titel ‘Student company van het jaar’ kwamen elf ondernemende teams samen in een regionale finale. Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer, opende haar deuren voor de jonge ondernemers. Voor de ogen van de jury en het publiek pitchten de studenten hun bedrijfsideeën en -plannen. Drink-expert en EasyCarry kwamen als winnaar uit de bus.

In januari schreven negentig student companies zich in voor de competitie Student company van het jaar van Stichting Jong Ondernemen. De beste teams uit de regio zijn geselecteerd voor de Regiofinale. Hier strijden de teams om de regionale titel, maar ook om een plek in de landelijke halve finale. Op vrijdag 13 april deden elf regionale student companies dat in de Regiofinale Oost-Nederland bij Lab55.

Freek van Workum vertelt over het innovatielab Lab55: “Lab55 is het innovatielab van Centraal Beheer. In Lab55 werken we samen aan de toekomst van verzekeren. Samen met startups, studenten, partners en andere bedrijven wisselen we kennis uit en ontwikkelen we samen nieuwe oplossingen voor onze klanten. Dat doen we onder andere door hackathons te organiseren in samenwerking met Hogescholen.”

Innovatieve ideeën winnen Regiofinale Oost-Nederland
In de categorie mbo won Drink-expert van Hoornbeeck College Apeldoorn de Regiofinale Oost-Nederland. Door het Smart-grip systeem is het mogelijk om tegen de Migthy Mug aan te slaan zonder dat deze omvalt. Een zuignap onder de bekers zorgt ervoor dat de beker niet omvalt, maar wel makkelijk kan worden opgetild. De beker blijft op bijna elk soort oppervlak staan zoals bijvoorbeeld het dashboard van de auto.

EasyCarry van Hogeschool Arnhem en Nijmegen won de Regiofinale Oost-Nederland in de categorie hbo. De EasyCarry is een product dat wordt gebruikt voor het vervoeren van een bigshopper tas aan de bagagedrager. Daarmee worden gevaarlijke situaties bij het vervoeren van een boodschappentas op de fiets voorkomen. De tas kan via de EasyCarry zo vervoerd worden dat de gebruiker er geen hinder van ondervindt. Het product is duurzaam, de verpakking recyclebaar. Een combinatie welke zorg draagt voor zo min mogelijk belasting van het milieu.

Beide student companies wordt een werkplek aangeboden door Lab55 om de ideeën verder uit te werken en zich voor te bereiden op de halve finale Student company van het jaar van Stichting Jong Ondernemen.

Dit waren de Regiofinalisten:

• Aeres Velp: FlesBack
• Hoornbeeck College Apeldoorn: Drink-Expert, Kom-Pakt en Mindables
• Hoornbeeck College Kampen: Drainim S.C. en Stash s.c
• Hogeschool van Arnhem en Nijmegen: EasyCarry, Imprife, Run4Light en Student Company Paxze

Over Lab55:
Lab55 is het innovatielab van Centraal Beheer. Wij zetten onze deuren open voor startups, zzp’ers, ondernemers en studenten. Het kan voor hen dé springplank zijn om hun ideeën te realiseren. Voor ons is Lab55 de plek om kennis te maken met verrassende concepten en nieuwe ideeën. Zo werken wij samen aan innovatie als antwoord op de snel veranderende wereld om ons heen.

Over Stichting Jong Ondernemen:
Jong Ondernemen is een stichting die vol enthousiasme en deskundigheid scholen al meer dan 25 jaar voorziet van praktische ondernemerschapsprogramma’s. Jongeren leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. Door de programma’s van Jong Ondernemen sluit het onderwijs goed aan op de huidige maatschappij en het bedrijfsleven. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers.