Kansen voor export met programma GO4EXPORT

Startup Envoy Prins Constantijn van Oranje en gedeputeerde Michiel Scheffer overhandigen Eveliene Langedijk de eerste export voucher.

Constantijn van Oranje reikt exportvoucher uit aan kansrijke ondernemer

Startup Envoy Prins Constantijn van Oranje heeft vandaag namens het programma GO4EXPORT, een export voucher uitgereikt aan UVS Industry Solutions uit Culemborg op de StartupDelta Summit in Arnhem. GO4EXPORT biedt ondernemers ondersteuning bij exportplannen. Het exportprogramma wordt uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. Op de StartupDelta Summit lanceerde GO4EXPORT twee extra instrumenten die ondernemers ondersteunen bij hun exportambities: de agrofoodmakelaar en de export voucher.


’Met GO4EXPORT zetten we een uniek programma neer dat ondernemers uit Gelderland en Overijssel echt een stap verder gaat brengen met exportplannen. Ondernemers worden binnen dit programma met elkaar verbonden, kunnen hun netwerk uitbreiden en hun kennis vergroten. Daarnaast organiseren we een groot aantal activiteiten in binnen- en buitenland, zoals handelsmissies’, aldus Remco Lucassen, projectleider Oost NL. Het programmamanagement van GO4EXPORT is ondergebracht bij Oost NL die de partijen binnen het programma verbindt.

Agrofoodmakelaar
Een nieuw element in het programma is de agrofoodmakelaar in de persoon van Jochem Wolthuis. Hij gaat zich binnen het programma inzetten om de samenwerking in de grensregio met Duitsland verder vorm te geven en zal er onder andere voor zorgen dat ondernemers beter voorbereid de Duitse markt betreden. Jochem Wolthuis heeft een groot netwerk en veel ingangen binnen de Duitse markt. ’Handel begint vaak bij samenwerking en daar ga ik ondernemers mee helpen’, aldus Jochem Wolthuis, agrofoodmakelaar Oost NL.


Export voucher
Eveliene Langedijk, CEO UVS Industry Solutions, kreeg een export voucher uitgereikt uit handen van special envoy van StartupDelta, Constantijn van Oranje. ’Dankzij de exportvoucher ben ik in de gelegenheid om ons promotiemateriaal in het Duits te laten vertalen zodat we straks op de Duitse beurzen goed voor de dag kunnen komen. GO4EXPORT heeft me ook in contact gebracht met diverse mooie contacten in Duitsland. Zo kunnen we een vliegende start maken met onze exportplannen richting Duitsland’. De vouchers van GO4EXPORT kunnen aangevraagd worden via De Groeiversneller. De Groeiversneller is het Gelderse ondersteuningsprogramma voor groeiende ondernemers. Deze exportvouchers hebben een maximale waarde van €10.000,- en kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld het doen van marktonderzoek, het maken van promotiemateriaal voor internationaal beursdeelname of het doen van een taaltraining.