Sneller je doelen bereiken met de integrale oplossingen van Lagarde Groep

Tekst: Heleen van der Maas | Fotografie: Annemarie Bakker

In control met business intelligence & integratie van ICT, communicatie en beveiliging

Zou het niet handig zijn als een medewerker die een klant aan de lijn krijgt, direct zicht heeft op alle beschikbare informatie over deze klant? Of dat, zodra een medewerker het bedrijfspand binnenkomt, direct de BHV-administratie en de aanwezigheidsregistratie worden geactualiseerd? De snelgroeiende Lagarde Groep regelt het door communicatie, ICT en elektronische en bouwkundige beveiliging te integreren. Een unieke propositie waar steeds meer slimme ondernemers de voordelen van zien. Niet in de laatste plaats omdat de data die beschikbaar komen, ook kunnen worden benut voor optimalisatie van de bedrijfsvoering.

Voor directie Bert Noteboom en Eddy van Dijk is de snelle groei van Lagarde Groep het resultaat van de manier waarop het bedrijf anticipeert op de ontwikkelingen waar ondernemers een oplossing voor zoeken. Van Dijk: “ICT-beheer en beveiliging waren voorheen gescheiden werelden. Tegenwoordig raken deze werelden steeds meer met elkaar verweven. Integratie van ICT en beveiliging is de volgende logische stap.” “Ons doel is mee te groeien en mee te denken met onze klanten zodat zij hun doelen makkelijker bereiken”, benadrukt Noteboom. “We komen continu met nieuwe, betere oplossingen voor de actuele vragen van onze klanten. Dat betekent veel innoveren.”

Meegroeien met actuele klantvragen
Lagarde Groep begon 27 jaar geleden als telecombedrijf Lagarde in het Gelderse Putten. Later kwamen daar via strategische overnames Blankestijn Beveiliging uit Barneveld en ICT-beheerder Entris en dataopslagspecialist Escron uit Ede bij. De jongste telg in Lagarde Groep is sinds eind 2017 Excellis uit Hoevelaken, specialist in business intelligence en oplossingen voor documentenbeheer met onder andere de Microsoft cloud software SharePoint en Power BI. Van Dijk: “We hebben er bewust voor gekozen de bedrijfsnamen in stand te houden. Elke businessunit heeft immers zijn eigen naamsbekendheid, expertise, ervaring en bestaande klanten en medewerkers. Bedrijven die bij meerdere van onze businessunits klant zijn, hebben contact met hun eigen vaste accountmanager uit ons Lagarde Groep klantenteam.”

“Integratie van ICT en beveiliging is de volgende logische stap.”

Koppeling tussen communicatieplatform en CRM
Van Dijk: “Een actueel voorbeeld van onze integrale aanpak is een project bij een financiële dienstverlener waarbij we de toegangscontrole volledig hebben geïntegreerd met het ICT-netwerk. Daarnaast is een volledig nieuw communicatieplatform voor telefonie geïnstalleerd, inclusief een koppeling met AFAS Profit en een management dashboard op basis van Microsoft PowerBI. Wanneer een klant belt, verschijnt direct alle beschikbare klantinformatie op het beeldscherm zodat de klant snel doorverbonden kan worden met de juiste persoon.”

“We komen continu met nieuwe, betere oplossingen voor de actuele vragen van onze klanten. Dat betekent veel innoveren.”

Optimalisatie van bedrijfsvoering met business intelligence
Omdat Lagarde Groep de laatste jaren merkte dat klanten aan de ene kant precies weten op welke KPI’s ze willen sturen maar aan de andere kant worstelen met hoe ze dit moeten doen, kwamen de Business intelligence oplossingen van BI-specialist Excellis in beeld. Noteboom: “Beveiliging, ICT en communicatie leveren vaak veel meer data op dan bedrijven beseffen. Nog vaker blijft deze data onbenut, terwijl bij een goede ontsluiting bedrijfsdata een goudmijn is.”

Effectievere aansturing van bedrijfsvoering
Van Dijk: “Door relevante bedrijfsdata slim te ontsluiten, wordt het mogelijk de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering zoals productie, logistiek, sales en financiën gericht te optimaliseren.” Noteboom: “Een grote automotive holding, waarbij de beveiligingsdata is gekoppeld aan het HRM-systeem, bespaart nu jaarlijks twee ton omdat aparte registratie van het aantal werkdagen niet meer nodig is.”


Ook werken bij Lagarde Groep?
Lagarde Groep wil de beste werkgever van Midden-Nederland zijn omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat dit zijn klanten ten goede komt. Met een gemiddeld dienstverband van meer dan vijf jaar en vele medewerkers die na een kort avontuur bij een andere werkgever weer terugkomen, is het bedrijf hard op weg deze ambitie te verwezenlijken. Bovendien liegen de lovende reviews van klanten er niet om. Noteboom: “Wij besteden ruim aandacht aan een goede werksfeer en persoonlijke betrokkenheid. Daarnaast bieden we vele opleidings- en doorgroeimogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden. Stagiaires doen bij ons echt mee en blijven vaak bij ons werken. Wij gaan voor de lange termijn.”

Ook werken bij een snelgroeiend bedrijf met toekomstperspectief? Kijk op www.lagardegroep.nl voor de vacatures en stage-opdrachten.

Nieuw hoofdkantoor in Hoevelaken
Inmiddels telt Lagarde Groep ruim honderd medewerkers. Sinds begin mei is een nieuw hoofdkantoor in Hoevelaken betrokken met genoeg ruimte voor verdere uitbreiding van de dienstverlening. Zo blijft Lagarde Groep meegroeien met ondernemers die hun doelstellingen willen bereiken met slimme integrale oplossingen.

Lagarde Groep
Zuiderinslag 4e, Hoevelaken
088 16 16 016
www.lagardegroep.nl