Geslaagde eerste editie FoodValley ICT AWARDS

foto: Annemarie Bakker

ICT-fanaten, inspirerende ondernemersverhalen, effectief netwerken en een aanstekelijk enthousiaste gastheer waren dé ingrediënten voor een succesvolle kick-off van de FoodValley ICT Awards.

ICT is booming
Ruim 350 mensen waren uitgerukt naar De Basiliek in Veenendaal om de eerste editie van de FoodValley ICT Awards bij te wonen. Deze bijzondere namiddag- en avond vormden de kick-off van Taste of IT, een gezamenlijk initiatief van ICT Valley en ICT Campus, om de ICT
-sector binnen de FoodValley regio landelijk en zelfs wereldwijd op de kaart te zetten. De mission statement van dit collectief werd door de eerdergenoemde ICT-kartrekkers en hoofdsponsor Rabobank aan het begin van de avond live op het podium ondertekend.

De award-uitreikingen
Gezien de grote diversiteit van de genomineerde ICT-bedrijven kan worden gesteld dat zij allemaal winnaar zijn. Voor deze avond had de jury echter een keuze gemaakt in de diverse categorieën wie een award en titel ‘Onderneming van het Jaar’ mee naar huis mocht nemen.

De ICT start up’s Conview Care, Cyber Ant, Phoundry Software Solutions, Info Support Real Estate Services, innius en Boomerweb zagen Angelique van Helvoort namens AgroCares de award ICT Start up Company & Projects van Henk Kieviet, voorzitter ICT Valley in ontvangst nemen.

‘We zijn erg blij met deze titel, het is een mooie erkenning en ondersteuning voor ons werk.
We willen met sensoren en een intelligente database het laboratorium écht in handen van boeren wereldwijd brengen’, aldus Angelique van Helvoort van AgroCares.

In de categorie Most Excellent System & Service Management streden Covide, Entris, Hilltar, Hupra ICT, Tuxis Internet Engineering Ede en FancIT. Aan deze laatsten, het duo Mathias Westrate en Henk Jansen werd door Maarten Brouwer, hoofd ICT Wageningen Universiteit,
de award overhandigd.

‘De award is een FANtastische waardering voor ons team en onze betrokken relaties en opdrachtgevers’, aldus Mathias Westrate en Henk Jansen van FancIT.

Als winnaar Most Innovative Software Company werd Prometheus Informatics aangewezen. Marco Verloop, wethouder Veenendaal, mocht namens ICT Campus de award overdragen. Easy Systems was hiervoor genomineerd samen met Emendis, LIAS Software, e-Con Solutions, Wentzo Wireless en ProductIP.

‘Namens het hele team, we zijn er enorm trots op dat we de winnaar zijn geworden van deze categorie. We hebben als team een mooie prestatie neergezet’, aldus Jan Nijland, Leon van Kempen en Paul van Ruler van Prometheus Informatics.

Rabobank Vallei en Rijn heeft als hoofdsponsor de Rabo Award Most Distinghuished Cross over Food, Health & ICT ter beschikking gesteld. Voor deze titel waren EagleSensing, Q-ray,
Care Screen, Vital Health en ZorgNed Automatisering in de running. Jaap van der Sluis van EagleSensing was de winnaar en ontving de mooie bokaal van Mariska de Kleijne, directie voorzitter Rabobank Vallei en Rijn.

‘Voor ons als jong bedrijf is het erg leuk om deze award te winnen’, aldus Jaap van der Sluis van EagleSensing.

Maar dat was niet alles, ook de mensen die de ICT-bedrijven zó succesvol maken, de ICT-professionals werden in het zonnetje gezet. Leon Kroel van EasySystems werd benoemd
tot Devoloper of the Year, Hans de Vries van Mprise tot System Manager of the Year, Berry van Davelaar van FancIT tot Support employee of the Year en Michiel Clements tot ICT Consultant of the Year.


De eerste editie van de FoodValley ICT Awards was een succes en liet maar weer eens zien hoeveel kwalitatieve ICT-bedrijven onze FoodValley regio rijk is. Plus: hoe belangrijk het is om met elkaar samen te werken. Na het officiële programma was er voor de bezoekers dan ook volop gelegenheid om de winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke ICT-relaties te ontmoeten. Ede aan de KOOK verzorgde diverse verrukkelijke gerechten uit de FoodValley regio.


FoodValley ICT Award en ICT Valley
De FoodValley ICT Awards en de ondertekening van het Mission Statement waarmee invulling wordt gegeven aan de landelijke opdracht voor de FoodValley dragen bij aan de missie van ICT Valley. De grote opkomst op de 1e versie van de FoodValley ICT Awards en de responses tijdens de buzz enquêtes lieten zien dat de ICT bedrijven uit de regio elkaar graag ontmoeten, kennis uitwisselen en waar mogelijk ook willen samenwerken. Voorafgaand aan de Award uitreikingen hebben bedrijven ook meegedacht in de uitwerking van een aantal cross-over projecten die in de FoodValley spelen op het gebied van een gezonde leefomgeving voor mens en dier en de daarbij benodigde ICT oplossingen.
www.ictvalley.nl