Online supermarkt Picnic komt medio augustus naar Arnhem

Duurzame wagentjes rijden binnenkort ook in de Gelderse hoofdstad

Picnic breidt verder uit in de provincie Gelderland en gaat vanaf half augustus ook in Arnhem bezorgen. Ruim een jaar terug startte de duurzame online supermarkt al in Ede, Veenendaal en Bennekom. Afgelopen maart werd Nijmegen daar aan toegevoegd en vanaf half augustus bezorgen de elektrische wagentjes dus ook in de Gelderse hoofdstad de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs

De uitbreiding naar Arnhem is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in de regio’s Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, en dat recent van start ging in verschillende Brabantse steden. Langzaamaan kunnen ook steeds meer Gelderlanders hun boodschappen via de online supermarkt laten bezorgen. “Ook in het oosten van het land merk je dat onze bekendheid groeit”, signaleert medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “In het Gelderse Nijmegen, Ede, Veenendaal en Bennenkom bezorgen we inmiddels bij duizenden huishoudens, dus we vinden het erg leuk dat we binnenkort ook de inwoners van de hoofdstad van deze provincie blij kunnen maken met onze service.”

Bestellen via de app
In totaal gaat het om ruim 76.000 nieuwe huishoudens die van de diensten van de online supermarkt gebruik kunnen maken. De inwoners van Arnhem kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

Picnic gaat medio augustus voor het eerst de weg op om met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers de boodschappen af te leveren bij de Arnhemmers. Eind van het jaar moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 20 bezorgwagentjes en 60 bezorgers.

Duurzame bezorging
De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door haar klanten zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.