Rabobank Vallei en Rijn hoofdsponsor Störrig festival

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt voor de tweede keer het Störrig Festival plaats. Op en om de oude stormbaan van de Mauritskazerne in Ede wordt een sfeervol festivalterrein ingericht waar van 11.00 uur tot 20.00 uur van alles te beleven is. Het festival staat in het teken van het wild op de Veluwe. Rabobank Vallei en Rijn heeft zich als hoofdsponsor aan het festival verbonden.

Geen foodtruckfestival
Rabobank zet zich in om bewustwording rondom voedselverspilling en duurzaamheid te vergroten.
Störrig Festival geeft hier volop aandacht aan. Door kennisworkshops te geven over wild en chefkoks
van kop-tot-staart of van knop-tot-bloem te laten koken. Störrig is dus geen traditioneel foodtruckfestival. Het is een festival dat al je zintuigen prikkelt en waar je heen gaat om je kennis over de Veluwe, wild, in de breedste zin van het woord, duurzaamheid en verspilling te vergroten!

Vergoten bewustwording en kennis
In oktober organiseert Rabobank Vallei en Rijn de Rabo Food Maand. Een maand boordevol foodgerelateerde
activiteiten voor klanten en niet klanten van de bank. Mariska de Kleijne, directeur van de bank vertelt: “Begin dit jaar heeft Rabobank haar strategie via een grootste campagne
wereldkundig gemaakt. Growing a better world together is de doorvertaling van onze ambitie om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het voedselprobleem in de wereld. Het duurzaam telen van voedsel en het tegengaan van verspilling zijn daarbij grote pijlers. We willen graag mensen
bewust maken van de mogelijkheden die er zijn op dit gebied, zeker ook bij de mensen thuis en in hun woonomgeving. We ondersteunen daarom zoveel mogelijk initiatieven die invulling geven aan dit gedachtegoed. Störrig is zo’n initiatief. Het festival richt zich o.a. op het vergroten van kennisvoor het brede publiek over duurzame voeding en het tegengaan van voedselverspilling. Een festival
wat dus prima past bij de waarden van de bank. Dat het in oktober plaatsvindt kwam extra goed uit omdat het precies samenvalt met de Rabo Food Maand. In deze maand organiseren we verschillende activiteiten voor klanten die met voeding te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan
een bezoek aan de boerderij met schoolkinderen en een gezellig diner voor ouderen. Tijden het Störrig festival gaan we samen met Nel Schellekens een workshop volgen met klanten en is er voor hun kinderen een kinderprogramma, dat volledig is gericht op food en buitenspelen.

Alles wat eetbaar is van de Veluwe
Speciaal voor het festival zijn negen topchefs aan negen specialisten, die een passie voor het wilde thema hebben, gekoppeld. Zij koken met alles wat eetbaar is van de Veluwe. Niet alleen hert, ree en zwijn, maar ook alles wat er groeit en bloeit. Deze koppels hebben voor het festival 18 nieuwe
gerechten bedacht. Op zaterdag is het groot feest. Vanuit 9 verschillende kooktenten bereiden de chefs hun nieuwe gerechten. Daaromheen komen een wilde markt, demonstratielocaties, een kinderkooktent, kookvuren, theatervoorstelling, pop-up hottubs en sauna’s en kunnen de bezoekersmee op excursie de bossen in.