Bij CTC staat leren en ontwikkelen op nummer 1

Wilhelm van de Glind

Of je nu op zoek bent naar begeleiding, een Office training, een MBO opleiding of een ICT ontwikkeling is voor CTC niet het belangrijkste. Uitgangspunt is dat je iets leert. Alles zo veel mogelijk op de persoon afgestemd, dus ook als je op sommige tijden niet beschikbaar bent kun je leren bij CTC.

Office Trainingen
Wij merken dat er binnen bedrijven goede ontwikkelingen zijn doordat mensen het Officepakket beter begrijpen en toepassen. Van medewerkers horen we regelmatig dat er door collega’s gevraagd wordt hoe iets in Excel opgelost kan worden. Het beheersen van het Office pakket blijkt in de praktijk dan ook een aanzienlijk aantal werkuren per maand te schelen. De trainingen zijn flexibel opgebouwd en er kan wekelijks gestart worden. Ook In Company is mogelijk.

Versnelde MBO-Opleidingen
Bij CTC leiden we bijvoorbeeld mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt, re-integranten en herintreders. Maar ook mensen die door willen groeien naar een MBO 3 of 4 niveau kunnen bij CTC terecht. Uitgangspunt van de opleidingen die door CTC worden verzorgd zoals de MBO 2 opleiding medewerker secretariaat en receptie, MBO 3 secretaresse en MBO 4 managementassistent, is de persoonlijke begeleiding waardoor het maximale bereikt kan worden.

GROW-IT
Binnen Grow-IT proberen we de schaarste aan ICT’ers te verminderen. Grow-IT is een initiatief van ICT Training Centrum en de gemeente Veenendaal. Het doel is het gat tussen de kennis bij ICT-bedrijven in de regio FoodValley en de aanwezige kennis bij potentiële werknemers te dichten. Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een stevig project waarin de opleider, het Werkgevers Service Punt FoodValley, ICT Campus en ICT Valley, intensief samenwerken.

Maatwerk
Wilhelm van de Glind van CTC / ICT Training Centrum: De cv’s van de kandidaten die we voorstellen aan een werkgever worden gescreend op mogelijkheden. De kandidaten worden op basis van hun cv’s aan werkgevers voorgesteld, waarna een gesprek kan volgen. Samen met de werkgever wordt een leerpad opgesteld. De kandidaat gaat dan een half jaar voor de werkgever werken, op basis van een ‘intentieovereenkomst’. Leren staat hierbij weer op nummer 1.

Werken en leren
Wilhelm van de Glind: “Kennis kan worden aangevuld en omdat de kandidaten van Grow -IT, in tegenstelling tot net afgestudeerden, werkervaring hebben opgebouwd beschikken ze o.a. reeds over de sociale vaardigheden voor de werkvloer. Omdat scholing en werken gelijk op gaan, kunnen Grow-IT medewerkers direct in de praktijk brengen wat ze leren en de benodigde nieuwe vaardigheden sneller eigen maken.”

Meer info:

www.ctcveenendaal.nl
www.icttrainingcentrum.nl
T 0318-556850