De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

24/7 hightech camerabeveiliging op bedrijventerreinen Ede Gemeente Ede, EBC en Securitas maken bedrijventerreinen veiliger

< 1 minuut

Op woensdag 11 september namen gemeente Ede, Securitas en het EBC feestelijk de eerste beveiligingscamera in gebruik. Deze camera’s monitoren continu de toegangswegen en registreren verdachte kentekens op de bedrijventerreinen Frankeneng, Heestereng, De Vallei (FHV) en Kievitsmeent. Ook is er een kortere lijn naar de politie gerealiseerd. Zo wordt de politie op tijd getipt bij verdachte situaties.

Samen met wethouder Vreugdenhil proostten de ondernemers, het Edes Bedrijf Contact (EBC) en Securitas op het geweldige resultaat. Na een lange tijd van brainstormen, voorbereiding en bouwen werd woensdagmiddag 11 september de eerste beveiligingscamera feestelijk in gebruik genomen. “Een prachtige mijlpaal voor de ondernemers die samen met de gemeente, het EBC en Securitas hard hebben gewerkt aan de veiligheid in Ede“, aldus Tjeerd Grünbauer – voorzitter EBC. Wethouder Vreugenhill beaamt dit: “Door de koppen bij elkaar te steken, hebben we de bedrijventerreinen nog aantrekkelijker en veiliger gemaakt.”

Upgrade

Waar voorheen de bedrijventerreinen werden beveiligd door mobiele surveillances die enkel in het weekend en buiten kantoortijden surveilleerde, toetsen de hightech camera’s nu continu ieder kenteken. Marco van Tongeren, landelijk accountmanager bedrijventerreinen bij  Securitas: “Illegale, vermiste of verdachte kentekens zorgen voor een hit, waarna de politie ingeschakeld kan worden. Uiteraard is het camerasysteem van nieuwste technieken voorzien en wordt er gewerkt volgens de AVG-wetgeving, wat de privacy van automobilisten garandeert.