De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Beheer betekent 24/7 paraat staan voor eigenaar en gebruikers van vastgoed

2 minuten

Vergader- en kantoorlocatie VONK360 is helemaal geïnnoveerd en covid-19 proof gemaakt volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat het per 1 september weer open kan. BV Stichts Beheer van 1952 voorzag het van duurzame gasloze warmte-koudetechnieken. VastgoedBrigade tekent voor het technisch, financieel en commercieel beheer. Dennis Pater is er directeur en verantwoordelijk voor de beheer aspecten van VONK360. “Technisch beheer betekent 24/7 klaar staan voor  eigenaar en gebruiker”, stelt hij.

Beheer van een commercieel pand wordt meestal onderverdeeld in technisch-, financieel- en commercieel beheer. “Bij VONK360 hebben we in eerste instantie ingezet op technisch beheer”, vertelt Dennis Pater, “Het gebouw is flink aangepakt om het in een duurzaam jasje te steken en corona proof te maken. De coronacrisis was in dit verband een geluk bij een ongeluk. Omdat er een tijdlang weinig gebruikers waren die er last van zouden kunnen hebben, kon er flink worden aangepakt”. Het gehele atrium en de eerste verdieping zijn vernieuwd tot een zeer goed geoutilleerd bedrijfsrestaurant met flex- en vergaderfaciliteiten.

“Technisch beheer betekent 24/7 klaar staan voor huurder en eigenaar.”

Samenspel

Technisch beheer betekent volgens Dennis Pater dag en nacht klaar staan voor huurders en eigenaar om adequaat te reageren op klachten en storingen. Een lekkage meteen aanpakken. Verlichting die het niet meer doet vervangen. Constant alert zijn op een eventuele storing in het complexe samenspel van techniek, dat met elkaar het binnenklimaat regelt. Technisch beheer zodat de gebruiker comfortabel en veilig zijn werk kan doen.

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk in een grote vergader- en kantoorlocatie als VONK360. Er zijn niet alleen klimaatinstallaties, maar ook bijvoorbeeld brandmelder en blusinstallaties aanwezig. Voor de vele technische installaties, zoals de liften, is overheidswet- en regelgeving van kracht.  De gebouwbeheerders van VastgoedBrigade moeten dus niet alleen de technische kennis in huis hebben, maar moeten ook weten van de vele overheidsvoorschriften.

Nieuwe huurders

“Beheer gaat ook over opvolging”, weet Gerard Heuvelman, mede-eigenaar en –directeur van BV Stichts Beheer van 1952 en van  VastgoedBrigade, “Het kan zijn dat een partij de huur opzegt en dat er drie kleinere huurders voor in de plaats komen. Want ook startende bedrijven, die thuis op zolder gewerkt hebben, kunnen al voor 20 vierkante meter kantoorhuur bij ons terecht. Voor die nieuwe huurders delen we de beschikbare ruimte volgens hun wensen opnieuw in”. Inrichtingstekeningen stelt VastgoedBrigade op in eigen beheer.

“Flexibiliteit en samenwerken essentieel bij het beheren en exploiteren van vastgoed.”

Onderhoudsplan

“Als de herinrichting van VONK360 per 1 september af is, gaan we een meerjaren onderhoudsplan maken”, zegt Dennis Pater over de beheersstappen, die voor dit najaar zijn gepland. Mignon van Holten, operationeel directeur van VONK360: “De regering komt telkens met nieuwe voorschriften. Vaak worden die op zeer korte termijn genomen. Ze hebben behoorlijk wat gevolgen voor de organisatie en de huurders. Dit vereist zeer snel kunnen schakelen. Flexibiliteit en samenwerken met onze beheerpartij, huurders en overheid zijn daarom essentieel bij het beheren en exploiteren van vastgoed”.