De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Berry van ’t Hul nieuwe vestigingsdirecteur O2 Accountants

vlnr: Berry van ‘t Hul en Hans Ouwens (O2 Partner)
2 minuten

Berry van ’t Hul is de nieuwe vestigingsdirecteur van O2 Accountants in Ede. Naast zijn standaard werkzaamheden als registeraccountant vindt hij het net zo belangrijk om samen met de ondernemer na te denken over de toekomst plannen.

Het uitvoeren van (wettelijke) controles bij  bedrijven is belangrijk werk, dat secuur en deskundig moet gebeuren. Dat vertaalt zich in een jaarrekening. Maar er is meer, volgens Berry van ’t Hul: “Zo’n jaarrekening is een instrument dat goed laat zien hoe een bedrijf het afgelopen jaar geacteerd heeft. Vervolgens zie ik het als mijn taak om mijn rol als businesscoach te pakken.

Ik ga graag met de ondernemer in gesprek over wat hem bedrijfsmatig bezig houdt, hoe zijn onderneming er voor staat en over zijn toekomstplannen”. Berry van ’t Hul vergelijkt de jaarrekening met een achteruitkijkspiegeltje dat een blik geeft op het afgelopen jaar. Die spiegel zit er niet voor niks. Maar hij is wel een stuk kleiner dan de voorruit. “Vergis je niet. Die achteruitkijkspiegel toont wellicht soms ook de concurrent die bezig is om in te halen. In die zin is de achteruitkijkspiegel een instrument om een ondernemer wakker te schudden. Als we iets dergelijks signaleren dan drukken we bij een bedrijf op de claxon”, zegt O2-partner Hans Ouwens, die ook aangeschoven is.

Expertise

Berry van ’t Hul vertelt dat hij 26 jaar in het vak zit, waarvan hij de afgelopen 15 jaar geregeld met directies sprak over de toekomst van het bedrijf. Hij vindt het mooi dat O2 de financiële expertise nadrukkelijk koppelt aan “het ondernemers inzicht geven in hoe het bedrijf erbij staat”, bijvoorbeeld via Business Intelligence-toepassingen. Daar gaat volgens hem een zekere voorspellende waarde van uit. Eigenlijk komt het neer op de vraag of een bedrijf nog in de pas loopt met de eigen doelstellingen.

Langdurige relatie

De kersverse vestigingsdirecteur toont zich onder de indruk van het aantal klanten dat een lange relatie onderhoudt met O2 Accountants. Daar zitten vooral veel familiebedrijven bij. O2 Accountants is betrokken bij allerlei ontwikkelingen in de levenscyclus van een bedrijf, uiteenlopend van financieel adviseren over bedrijfsuitbreidingen tot bedrijfsoverdracht. Het afgelopen jaar is veel energie gestoken in het zorgvuldig integreren van de klanten die Jan Lamper afgelopen jaar mee bracht toen hij toetrad tot O2 Accountants. Daar zitten ook veel langdurige bedrijfsrelaties bij.

“We zijn een mensgerichte, snel groeiende organisatie.”

 

Platformfunctie

Tot goede dienstverlening rekent O2 Accountants ook het doorverwijzen voor taken die het zelf niet verricht. Berry van ’t Hul: “Wij zijn bijvoorbeeld geen administratiekantoor, notaris of pensioenadviseur. Klanten met vragen over dergelijke thematiek brengen we onder in ons netwerk”. Het doorverwijzen naar betrouwbare financiële relaties straalt volgens Berry van ’t Hul ook in positieve zin af op het kantoor.  Het vervult daarmee een Meedenken over de toekomst van een bedrijf

“Meedenken over de toekomst van een bedrijf.”

 

Betrokkenheid

“We zijn een mensgerichte, snel groeiende organisatie. Als collega’s zijn we onderling op elkaar betrokken; zo zijn we ook betrokken bij onze klanten en relaties. Dat stralen we uit naar de markt. Vanwege die betrokkenheid zijn we in staat om langdurige relaties te onderhouden”, besluit vestigingsdirecteur Berry van ’t Hul.

O2 Accountants is een financiële dienstverlener met vestigingen in Dordrecht,
Culemborg, Ede en Gorinchem. De medewerkers verzorgen accountancy ( jaar-rekening, audit, pre audit advies, fiscaal,administratie en HRM/loonadministratie)en advisering (Overname, restructuringen recovery, waardebepaling, interim management & recruitment en fiscaal advies).