De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

BV Stichts Beheer van 1952: Al 70 jaar vertrouwd bouwen aan beheer

Gerard Heuvelman
2 minuten

Bouwmanagement, vastgoedbeheer, projectontwikkeling. Drie takken van sport die BV Stichts Beheer van 1952 zorgvuldig, maar resultaatgericht beheerst. Dit jaar bestaat het adviesbureau alweer 70 jaar. De expertise op het gebied van vastgoed betaalt zich uit in toekomstbestendige panden in regio Veenendaal, maar ook in de rest van Nederland.


Stichts Beheer is een onafhankelijk en persoonlijk adviesbureau in de bouwwereld. Het team van (bouw)specialisten beheert bouwprocessen en vastgoed in opdracht van ondernemers, beleggers en particulieren. Ook energiemanagement, erg actueel in een tijd van energie- en duurzaamheidsvraagstukken, maakt hier deel van uit. Dat is de ‘fundering’ van het jarige Veenendaalse bureau. Sinds 2012 is zusterbedrijf Vastgoedbrigade opgericht, ter versterking van het dienstenpakket van Stichts Beheer. Dit allemaal onder aanvoering van de bevlogen directeur Gerard Heuvelman en zijn medewerkers.

Aanvullen

Gerard, vanuit zijn kantoor aan de Plesmanstraat 58, een voor veel Veenendalers bekende locatie, op de hoek Grote Beer/Rondweg-West: “Wij bieden een alles onder een dakprincipe.” Bouwmanagement, vastgoedbeheer en projectontwikkeling in een hand. De praktijk leert namelijk dat deze drie diensten vaak door elkaar lopen, elkaar aanvullen. Onze ervaring is dat dit werkt.” En dat blijkt. In Veenendaal zijn er zeker al 50 bekende en minder bekende (kantoor)panden uit de koker van Stichts Beheer gekomen.

 ‘Wij bieden een alles onder een dakprincipe. Bouwmanagement, vastgoedbeheer en projectontwikkeling in een hand’.

 

Toekomst

Als het aan Gerard ligt zijn er over vijf jaar weer nieuwe doelen bereikt. Hij geeft een voorzichtig doorkijkje naar de toekomst: “Ambities moeten er altijd zijn. Als we straks 75 jaar bestaan hoop ik dat de energiecrisis achter de rug is. Tegelijkertijd verwacht ik niet dat al het bestaande vastgoed op tijd verduurzaamd is, want er is nog veel werk aan de winkel. Er is een grote duurzaamheidsslag nodig voor veel Veenendaals vastgoed. Ik schat in dat rond de 45% van de panden energielabel C of beter heeft. Maar voor zeker de helft is er nog een duurzame weg te gaan. Toch hoop ik wel op meer vaart op dit gebied.”

 ‘Ambities moeten er altijd zijn. Als we straks 75 jaar bestaan hoop ik dat de energiecrisis achter de rug is’.

 

Barcelona

Om het 70-bestaan te vieren heeft het team van Stichts Beheer en Vastgoedbrigade (10-jarig bestaan) in mei 2022 een reis gemaakt naar Barcelona: “We hebben de stad bezocht en dit gecombineerd met een bezoek aan de GP Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Samen zagen we Max Verstappen winnen. Een mooie personeelsreis waar we met plezier op terugkijken.”

Future proof

Maar nu is het weer tijd om samen de schouders te zetten onder de doelstelling van Stichts Beheer en Vastgoedbrigade: blijven bouwen en werken aan duurzaam beheer. Gerard: “Dat doen we overigens niet alleen. Samen met Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (commissie duurzaamheid), de gemeente en andere betrokken partners spannen we ons in om de landelijke condities op het gebied van verduurzaming te halen. Wij zijn daarin graag partner en adviesbureau om bedrijf onroerend ‘future proof’ te maken. Ik zeg dat niet alleen in mijn eigen belang, ook voor onze kleinkinderen. Laten we samen de schouders zetten onder snellere verduurzaming van vastgoed en woningen. Het is in het belang van ons allemaal.”