De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

CAPE Groep en Carthago ICT bundelen krachten

2 minuten

CAPE Groep heeft Carthago ICT, een sterke speler in de realisatie van maatwerk ICT-systemen, met ingang van 1 januari 2021 overgenomen. Het management van beide bedrijven blijft vanuit eigen merk en identiteit verantwoordelijk voor het uitbouwen van de ondernemingen.

CAPE Groep is vanuit Enschede landelijk actief in IT-strategie, ontwerp, realisatie en beheer van maatwerksystemen op basis van low code met een sterke branchefocus. Het doel van CAPE Groep is de leidende digitale transformatiepartner te zijn voor bedrijven in transport en logistiek, agrifood en bouw.

Carthago ICT is specialist in softwareontwikkeling op basis van state-of-the-art technologieën, architectuur, cybersecurity en cloud. Carthago ICT bestaat 22 jaar en heeft vestigingen in Hengelo en Veenendaal. Beide bedrijven zijn ontstaan in Twente en hebben een sterke oriëntatie op procesoptimalisatie en waarde creatie voor klanten. Gezamenlijk hebben de bedrijven 150 medewerkers in dienst.

Rob ter Brugge, CEO van CAPE Groep: “Carthago ICT is verankerd in de regio en landelijk actief met op Microsoft en Java gebaseerde dienstverlening. Met haar hoogopgeleide medewerkers is het echt een partner voor haar klanten en een bijzonder mooie aanvulling op de dienstverlening van CAPE Groep.”

Voor beide bedrijven betekent de overname een sterke versnelling in het realiseren van de groeiambities. Voor de klanten van CAPE Groep en Carthago ICT kunnen nog hoogwaardiger ‘end-to-end’ softwareoplossingen met hoge toegevoegde waarde gerealiseerd worden door high code en low code te combineren.

Herman Welleweerd, Algemeen Directeur bij Carthago ICT: “Met CAPE Groep hebben we een strategische partner die onze ambities deelt en aanvullende diensten aanbiedt. CAPE Groep draagt bij aan de verbreding van ons technologieaanbod en helpt ons om het beste talent aan te trekken en te ontwikkelen met behoud van onze identiteit en cultuur. We zijn er trots op om deel uit te maken van een no-nonsense bedrijf waar kwaliteit van service en klanttevredenheid centraal staan.”

Over CAPE Groep CAPE Groep (opgericht in 2000) is een innovatieve consultancy organisatie in digitale transformatie die strategische thema’s naar wendbare oplossingen vertaalt met een volledige dienstverlening van consultancy en IT-strategie tot het beheer van maatwerksystemen. eMagiz is een zusterbedrijf van CAPE Groep en brengt zelfstandig het low-code integratieplatform eMagiz naar de markt. Met meer dan 100 medewerkers werkt CAPE voor toonaangevende opdrachtgevers met een sterke branchefocus op transport en logistiek, agrifood en bouw. Het loyale klantenbestand van CAPE bestaat uit gevestigde namen, zoals PostNL, HST Groep, BAM, Huuskes en Plegt Vos.

Over Carthago ICT Carthago ICT is specialist in softwareontwikkeling, security, cloud en architectuur. Carthago ICT adviseert én realiseert de voorgestelde oplossingen en neemt deze in beheer. Opdrachtgevers zijn verspreid over vrijwel alle sectoren en stellen allen hoge eisen aan de dienstverlening waarin Carthago ICT het verschil voor ze maakt. Carthago is een landelijk opererende dienstverlener met vestigingen in Hengelo en Veenendaal. Met een team van 50 medewerkers realiseert Carthago innovatieve oplossingen voor haar klanten zoals Thales, Wolters Kluwer, Saxion Hogescholen en Akzo.