De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

COMPUTERS GEZOCHT VOOR SCHOLEN IN AFRIKA

< 1 minuut

Vooral in Afrikaanse dorpen dreigen scholieren grote onderwijsachterstanden op te lopen doordat er geen computers zijn.

 

Wij kunnen dit helpen oplossen! Sinds twee jaar is Stichting “Climbing the right tree” aangesloten bij ICT Valley. Met haar kantoor en magazijn aan de Grebbeweg in Veenendaal spant deze vrijwilligers organisatie zich in voor de verbetering van het onderwijs in West-Afrika.

 

In Nederland vervangen de meeste bedrijven hun computers regelmatig, terwijl die technisch nog best een paar jaar mee kunnen. “Climbing the right tree” maakt het mogelijk dat deze apparaten een mooi tweede leven krijgen bij kinderen die anders digitaal onderwijs ontberen. Samen met lokale partners werden inmiddels door onze inspanningen tientallen succesvolle onderwijsprojecten uitgevoerd.

“Climbing the right tree” is dringend op zoek naar nieuwe donoren van hardware. Buiten Ghana zijn in 4 andere West-Afrikaanse landen kantoren geopend die met gedoneerde computers uit Nederland scholen helpen het onderwijs te verbeteren. Er is dus meer hardware nodig!

ICT Valley doet een beroep op haar leden om zich aan te sluiten bij dit mooie initiatief om een waardevolle bijdrage te leveren aan concrete doelen op het gebied van onderwijs en Duurzaamheid. “Climbing the right tree” wordt geleid door gepassioneerde, ervaren IT professionals, die zorgen dat:

• De computers worden opgehaald door een logistiek team
• Alle data professioneel worden verwijderd en gerapporteerd (AVG proof)
• Donoren hun spullen kunnen volgen met een eigen tracking code in een online voorraad systeem
• Alles wordt verpakt en verscheept als humanitaire goederen
• Afval en onbruikbare apparaten professioneel wordt gerecycled bij “Road2Reuse” in Ede

Hebt u interesse om mee te doen met dit initiatief neem dat contact op met ons via info@climbingtherighttree.com of 06-15038099 (Diana van der Stelt).