De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

De arbeidsmarkt van morgen vraagt om werkgevers anno nu

Marleen van der Meer
2 minuten

Het WerkgeversServicepunt (WSP) Regio Foodvalley ondersteunt en adviseert bij de werving en selectie van personeel. Het WSP merkt dat, juist in deze roerige tijden, er bij veel ondernemers behoefte is aan flexibel omgaan met arbeidsinvulling én gedegen advies bij personeelsvraagstukken. Tijd voor een nadere kennismaking!

Wat kan het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley voor werkgevers betekenen? Aan het woord is Marleen van der Meer, accountmanager bij het WSP. Dagelijks staat zij voor de uitdaging om de match te maken tussen werkgevers en kandidaten die, om welke reden dan ook, een uitkering ontvangen. Dit gaat veel verder dan alleen het invullen van vacatures. Alle werkgevers in Regio Foodvalley kunnen met hun personeelsvraagstukken kosteloos terecht bij het WSP. Samen met 19 collega’s biedt Marleen advies op maat.

De arbeidsmarkt van morgen – flexibel omgaan met veranderingen

Marleen van der Meer: “De arbeidsmarkt van morgen vraagt om slimme personeelsoplossingen. Wij helpen daar graag bij. Mensen die een uitkering ontvangen sluiten vaak niet een-op-een aan bij de vraag van werkgevers, ondanks dat het aanbod van werkzoekenden nu groter wordt.
Samen met werkgevers, opleiders en het Leerwerkloket Regio Foodvalley kijken we naar oplossingen. Bij krapteberoepen zoals in de ICT, Techniek en Zorg, vraagt dit extra aandacht. Iedere werkgever kan bij ons terecht om daarover te sparren. Belangrijk is dat een werkgever openstaat voor opleidingsplekken. Wij kijken welke subsidies mogelijk zijn en welke kandidaten we hiervoor kunnen benaderen. Een traject heeft tijd nodig, maar we moeten ergens beginnen.

Wie werft via het WSP, werkt aan een divers en inclusief personeelsbestand

De arbeidsmarkt van morgen vraagt om werkgevers anno nu. Werkgevers anno nu kiezen voor slimme personeelsoplossingen. Jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders, allemaal mensen die ook graag willen werken.

Vast contactpersoon

Een werkgeversvraag kan eenmalig zijn, maar met veel werkgevers heb ik regelmatig contact. Hierdoor weet ik goed welke kandidaten passen en laten werkgevers veel aan mij over. Dat werkt heel prettig. Om dit te kunnen bieden is ons team verdeeld in subregio’s. Zo heeft een werkgever altijd een vast contactpersoon.

Mensen aan het werk

Dit kwartaal heb ik al veel werkgevers blij gemaakt, zo ook in de zorg. Een mooi voorbeeld is een werkgever waar recent drie mensen zijn gestart met een betaald opleidingstraject tot verzorgende IG. Of een uitzendbureau met een nieuwe vestiging waar een man kon starten die graag intercedent wilde worden. Deze kans kreeg hij. Mooi om deze partijen bij elkaar te brengen.

Kosteloos, praktisch en snel

Onze dienstverlening is kosteloos. We zijn er juist om de werkgever te helpen, daar zit geen verdienmodel in. Ons team van twintig collega’s staat dagelijks klaar. Wij zijn allemaal in dienst bij een van de acht gemeenten, bij het UWV of bij Werkkracht. Omdat we praktisch georganiseerd zijn kunnen we snel schakelen. Het WSP wil dit graag voor meer werkgevers in Regio Foodvalley doen. We komen graag in contact!

Een werkgever die terugkomt daar doe ik het voor

Mijn baan is heel divers. Het schakelen met veel partijen waar de werkgever voorop staat maakt mijn baan uitdagend. Ik werk veel samen met uitzendbureaus. Met werkgevers oplossingen vinden voor krapteberoepen, dat is nooit hetzelfde. Ik word blij als ik een werkgever heb geholpen met een antwoord of een mooie match en de werkgever later weer bij mij terugkomt. Dan is de dienstverlening die we doen geslaagd.