De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

‘De studie is goed te doen naast mijn eigen bedrijf’

Salomé Klijn
< 1 minuut

Wil jij ondernemen of onderneem je al een tijdje? Dan is de Associate degree Ondernemen van de Christelijke Hogeschool Ede iets voor jou. Je leert tijdens deze tweejarige hbo-opleiding hoe je een bedrijf wendbaar maakt, kansen grijpt en overzicht houdt op mensen, middelen en marktontwikkelingen.

 

Learning by doing

Alles wat je nodig hebt om een onderneming te runnen komt voorbij tijdens de Ad-opleiding Ondernemen. Centraal staat learning by doing. Je start, eventueel met je medestudenten een eigen bedrijf of gaat verder met je eigen onderneming. Je wordt geprikkeld om na te denken over waar jij voor staat als ondernemer. Je kiest voor een zakelijke, creatieve opleiding met een persoonlijk karakter.

Studeren naast ondernemen

Salomé Klijn is samen met haar broer een kledinglijn voor mannen gestart: RAF. De opleiding Ad Ondernemen sprak Salomé aan omdat ze niet meer veel in de collegezaal wilde zitten, ze ondernemend is en bij de CHE met open armen werd ontvangen. “De studie is goed te combineren met mijn eigen bedrijf. Ik ga 1 dag in de week naar school en de rest van mijn week kan ik flexibel invullen.”

Persoonlijke vaardigheden

Naast het bijbrengen van zakelijke vaardigheden wordt er op de CHE gekeken naar wie je bent als ondernemer, wat je talenten zijn en waar je minder goed in bent. ‘De docenten van de CHE staan echt stil bij jou als persoon. Van daaruit leer je jezelf kennen en gebruik je dit om je eigen bedrijf te starten of verder vorm te geven.’

Wat is een Ad-opleiding?

De Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. De studie is qua inhoud pittiger dan een mbo-opleiding, maar korter en praktijkgerichter dan een hbo-bachelor.

Lees meer over de Ad Ondernemen op che.nl/ad-ondernemen.