De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Duurzaam ondernemen in een wereld waarin niets meer zeker lijkt te zijn.

Linda Lex - High-end Businesscoach
2 minuten

Deze column schrijf ik vanaf een geïmproviseerde thuiswerkplek waar ik, na de hectiek van de afgelopen dagen waarin ik vooral begrip en aandacht heb gegeven aan mijn klanten en relaties, de rust heb gevonden om goed na te denken.

Van chaos naar bezinning en zingeving.

Na een periode van extreme groei, snelle verandering en bezinning, begeven wij ons nu in een overgangsfase waarin de kaarten opnieuw geschud worden. Deze onwaarschijnlijke situatie waarin veiligheid en gezondheid bovenaan staan, mensen met elkaar verbonden zijn om een schild van saamhorigheid en immuniteit te vormen tegen een virus dat de wereld lijkt te overmeesteren, vraagt om sterk leiderschap. Meer dan ooit.

‘Great leaders don’t tell you what to do. They show you how it’s done.’

Ondernemers zijn van nature pro-actief. Geweldige visionairs en loyale denkers vanuit kansen en mogelijkheden, die in staat zijn om keuzes te maken die goed zijn voor hun klanten en de groei en ontwikkeling van hun bedrijf. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de bereidheid om de prijs te betalen die nodig is om de beoogde resultaten te behalen. Deze ‘Leiders aan de Top’ worden nu keihard teruggefloten en stilgezet, waarbij hun leiderschap flink op de proef wordt gesteld.

Survival of the fittest.

In eerste instantie werden we overmand door een gevoel van angst, stress en machteloosheid. Ons verdedigingsmechanisme nam het van ons over waardoor we, òf deze allesvernietigende vloedgolf met angst in de ogen op ons af lieten komen,  òf keihard gingen vechten, òf onze kop in het zand staken en op laconieke wijze doorgingen alsof er niets aan de hand was. In een levensbedreigende situatie hebben we totaal geen zeggenschap over onze primaire reacties.

Soms moet je even stil staan om een grote sprong voorwaarts te kunnen maken.

Waar we wèl invloed op hebben, nadat we van de eerste schrik zijn bekomen, is onze manier van kijken, denken en doen. Slimme leiders creëren volop ruimte voor zelfreflectie en ‘Thinking-time’,  zodat zij krachtige keuzes kunnen maken die nodig zijn om weer grip en sturing te krijgen over hun leven en business. Godszijdank kunnen we altijd vertrouwen en terugvallen op een aantal unieke gaven en innerlijke zekerheden waarmee wij onze mate van vrijheid en invloed kunnen vergroten:  Ons zelfbewustzijn, voorstellingsvermogen, geweten en onze onafhankelijke wil. Onze vrijheid om te kiezen. Wat er ook gebeurt…

Is dit het moment om kritisch naar jezelf en jouw business te kijken?

Durf jij zelf jouw kaarten opnieuw te schudden voordat een ander dat voor je doet?Wie wil je zijn? Welke bijdrage wil je leveren? Waarmee wil jij hèt verschil maken?Dit zijn de keuzes die je leven èn de wereld veranderen. Maak ze nu. Voor de toekomst.

Linda Lex is High-end Business Coach en oprichter van Inline Leadership. Zij leert ondernemers, CEO’s en managers opnieuw de regie te nemen, zodat zij ontspannen kunnen leven en werken met grootse impact en optimale resultaten.

Benieuwd wat dit voor jou en jouw organisatie kan betekenen?

Ga naar www.lindalex.nl en meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.