De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Heb jij wel eens gehoord van Winstlekkage?

Vlnr Wim Kerseboom en Michiel van de Watering
< 1 minuut

Soms krijg ik als antwoord: “Daar heb ik geen last van, want ik heb geen winst….”

Misschien voor jou ook geen term waar je dagelijks aan denkt. We durven hier wel te stellen: “Over Winstlekkage denken ondernemers veel te weinig na”. Ondernemers werken met hun team hard om mooie producten en diensten aan hun klanten te leveren. Kosten en opbrengsten worden goed geadministreerd en monden uit in het Jaarverslag. Het JAARverslag. Daarin komt eens per jaar de winst (of verlies) tot uitdrukking als resultaat van dat mooie werk.

Doe je dat eens per jaar, dan ontneem je jezelf – en jouw team – de mogelijkheid om vaker trots te zijn op de resultaten of om vaker bij te sturen. Hoe vaak je je (winst)cijfers wil beoordelen, hangt samen met de mogelijkheden om aanpassingen in de werkzaamheden door te voeren. In een koekjesfabriek misschien wel elk uur of in een timmerfabriek dagelijks of bij een ICT service bedrijf bijvoorbeeld wekelijks. ‘Vier’ de goede resultaten met jouw team en neem samen met hen maatregelen als de resultaten niet aansluiten op je zakelijke en persoonlijke doelstellingen.

Deze editie van ‘De ZakenMarkt’ gaat over financiën, maar in jouw bedrijf draait het vast niet alleen om winst en cijfers. Welke toegevoegde waarde heeft jouw onderneming voor klanten, personeel, leveranciers en jouzelf (kies gerust jóuw volgorde)? In onze ogen zijn ‘hoeveel ondernemersplezier heb jij?’ en ‘hoe is de balans tussen privé en ondernemen?’ minstens zo belangrijk wanneer we de winstlekkage in euro’s voor jouw bedrijf analyseren. Met alle plezier bespreken we wat ‘winstrealisatie’ voor jouw onderneming en daardoor voor jou privé betekent. Plan vandaag nog een kennismaking op ‘winstrealisatie.expert’.