De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Herkader in tijden van crisis met oog op de toekomst.

2 minuten

Na een bijna onwerkelijke periode van Lock-down kruipt ondernemend Nederland nog ietwat onwennig uit haar schulp. De afgelopen maanden zijn veel ondernemers getroffen door de impact van de coronacrisis. Waar de een alle zeilen moest bijzetten om aan de exploderende vraag te kunnen voldoen, stond de ander vanaf de zijlijn machteloos toe te kijken hoe de deuren van zijn/haar onderneming werden gesloten.

Yes. We mogen weer!

Welke impact heeft dit op jou en jouw business gehad? Waar sta jij nu? Wat vind jij belangrijk? Blijf je doen wat je altijd gedaan hebt of is dit het moment voor echte verandering? Kortom: Hoe nu verder?  Ondernemers zouden best wat vaker bij dit soort vragen stil mogen staan. Door jezelf kritisch af te vragen welke keuzes je kunt maken die in lijn liggen met wie jij bent, wat jij wilt bijdragen en presteren. De uitdaging is om trouw te blijven aan jezelf. Ongeacht de situatie. Hoe groot jouw verantwoordelijkheidsgevoel en mate van betrokkenheid ook is. Blijf trouw aan jezelf. No matter what.

Leiderschap is een middel om het verschil te maken.

De eerste, tevens moeilijkste, stap die je moet zetten om weer de regie in handen te krijgen maakt het verschil. Stilstaan, reflecteren en nadenken. Ben jij van nature geneigd om gelijk in actie te komen en te reageren op impulsen van buitenaf? Begrijpelijk, maar niet verstandig als jij weer grip wilt krijgen op je leven en sturing wilt geven aan jouw bedrijf.

 Never waste a good crisis…

Dikwijls zijn er twee dingen voor nodig om de boel op de schop te nemen. Noodzaak en brandend verlangen. Een groot aantal ondernemers heeft besloten om hun business- en verdienmodel aan te passen, waarbij zij – dankbaar of juist met pijn in hun hart – afscheid hebben genomen van bepaalde producten of diensten. Anderen laten hun medewerkers vaker vanuit huis werken of kiezen ervoor om hun diensten online aan te bieden. Tevens zie ik samenwerkingen ontstaan waarbij ondernemers hun expertise complementair aan elkaar laten zijn, waardoor zij hun autoriteitspositie vergroten.

 Visie op Resultaat.

Waar ga jij heen? Wat is het einddoel voor ogen? Als dat glashelder is, kan je van daaruit stappen terug zetten om inzicht te krijgen in wat jij samen met jouw team vandaag anders kunt doen voor het resultaat van morgen. Wees een inspirerend leider en laat zien wat de bedoeling is. Maak van jouw medewerkers je bondgenoten. Maak van jouw probleem ‘ons probleem’ en kom in actie!

Kijk naar wat er wèl is.

Laat je niet verleiden om achterom te kijken naar wat er niet meer is. Zet eens een andere bril op en kijk naar het werkelijke GOUD dat jij in handen hebt. Dat is vaak veel meer waard dan je op dit moment voor mogelijk houdt.

Ontwikkel je leiderschap. Juist nu.

Leiderschap geeft je vrijheid, veiligheid, vertrouwen en krachtige vleugels om te vliegen. Vanuit jouw stevige basis in een turbulente wereld die altijd aan verandering onderhevig zal zijn.

Linda Lex is High-end Business Coach en oprichter van Inline Leadership. Zij leert ondernemers, CEO’s en Leiders aan de Top trouw te blijven aan zichzelf, zodat zij ontspannen kunnen leven en werken met optimale resultaten.

Benieuwd wat dit voor jou en jouw bedrijf kan betekenen?

Ga naar www.lindalex.nl en meld je aan voor een grensverleggend kennismakingsgesprek.