De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Het ICT Valley ondernemersloket

4 minuten

Het ICT Valley ondernemersloket helpt ondernemers in de regio met de verdere groei van hun bedrijf. Ervaren ondernemers adviseren bedrijven om hen op weg te helpen met groeivraagstukken en het aanbrengen van focus in hun groeistrategie, zodat ze ambities (sneller) waar kunnen maken.


De Regio Foodvalley is een echte ondernemersregio met veel familie- en mkb-bedrijven. Veel van deze bedrijven hebben ambities en plannen om te groeien. ICT Valley ondersteunt hen hierin graag door te zorgen voor advies en verbinding om zo bij te dragen aan een sterke en ondernemende ICT-regio. ICT Valley gelooft in de kracht van open ondernemerschap: leer van elkaar en versterk elkaar. Wie kan jou beter op weg helpen met jouw vraagstukken dan een andere ondernemer, die de dagelijkse praktijk van het ondernemerschap kent?

Mentoren met ruime ervaring

Bij het ICT Valley ondernemersloket zijn drie ondernemers, met allen vele jaren ervaring, aangesloten als mentor: Klaas Mollema, Frans Kennepohl en Hans Verschuren. Klaas is eigenaar van Hillstar Business Intelligence, Frans is voormalig eigenaar van 4Insurance BV/AWI B.V en Hans is voormalig eigenaar van o.a. Axxerion, en investeerder in o.a. Plotwise, Ipos, Fulpra en Tiledmedia. Ze kennen niet alleen het klappen van de zweep, maar helpen ook graag andere ondernemers in de regio naar verdere groei.

“Als ondernemer heb ik al vele jaren ervaring opgedaan met het runnen van een bedrijf en de uitdagingen die hierbij komen kijken. Ik vind het waardevol om die ervaringen te delen en mkb-ondernemers te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling en op weg te helpen met de groei van hun onderneming”, aldus Frans.

Hulp bij diverse ondernemersvragen

Het ondernemersloket helpt met allerlei ondernemersvragen. Van hoe je het juiste team creëert om doelen te behalen tot het bepalen van een passende cashflow en waar je talent vandaan haalt. “Wij hebben alle drie een eigen expertise, waardoor er altijd een juiste match is met de vraag van een ondernemer. Frans is thuis op het gebied van financiën, beheer en softwareontwikkeling, Hans op het gebied van sales, prijsmodellen en business development en ikzelf op het gebied van productontwikkeling en organisatie-inrichting”, aldus Klaas.

Beschikbaarheid over een breed netwerk

Alle mentoren zijn eveneens beschikbaar als sparringpartner rondom strategie en koersbepaling en helpen jou met een stevig fundament onder je onderneming of groeiplannen. Klaas: “Naast onze eigen kennis en ervaring beschikken wij over een breed netwerk in de regio. Niet alleen onder ondernemers, maar ook bijvoorbeeld bij hogescholen voor het aantrekken van jong talent en stagiairs of bij programma’s in de regio als ICT Campus en Oost NL.”

Hans onderstreept de meerwaarde van het ondernemersloket: “Met het ondernemersloket willen wij bijdragen aan de innovatie en het ondernemerschap in de regio. Bovenal is het heel waardevol om vraag en expertise bij elkaar te brengen. Ondernemers denken er vaak niet eens over na dat ze hulp kunnen krijgen bij hun vraagstukken en zijn geneigd problemen zelf op te lossen. Dit terwijl er veel ondernemers zijn met vergelijkbare ervaringen en lessons learned. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken.”

Starters eveneens welkom

Het ondernemersloket is niet alleen gericht op bedrijven met een groeiambitie. Ook startende ondernemers zijn welkom. Het loket biedt advies op maat voor iedereen met een goed idee of helpt jou met de eerste stappen in het ondernemerschap. Afhankelijk van de fase waarin de starter zich bevindt, wordt een passend begeleidingstraject bepaald. Het kan bijvoorbeeld gaan om toetsing en valorisatie van een idee, begeleiding richting een acceleratorprogramma of advies bij het opzetten van jouw bedrijf en samenstellen van een team.

Groeiprogramma

Naast het ondernemersloket heeft ICT Valley voor haar leden ook een groeiprogramma beschikbaar, bestaande uit kennisevents en een ontwikkelprogramma. Tijdens de kennisevents wisselen ondernemers onderling informatie uit over een specifiek thema, bijvoorbeeld internationaal groeien, HR & recruitment of productontwikkeling. Samen met een gespreksleider, expert op het themagebied, gaan deelnemers met elkaar in gesprek, delen ze ervaringen en ontvangen tips & tricks van een ervaringsdeskundige.

Het ontwikkelprogramma is bedoeld om jou als ondernemer niet alleen na te laten denken over je groeiambities, maar je ook tot actie aan te zetten en daadwerkelijk tijd vrij te maken. Samen met een groep ondernemers werk je onder begeleiding van business coaches van Business Versneller in 8 sessies toe naar een specifiek doel voor jouw onderneming.
“Zo hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van het ondernemerschap in onze regio en bovenal ondernemers meer met elkaar in verbinding te brengen. Het is goed om structureel tijd vrij te maken om consequent te werken aan je bedrijf in plaats van in je bedrijf en helemaal om dit samen met andere ondernemers te doen. Juist van de ervaringen van een ander leer je het meest”, aldus Klaas.

Wil jij verder groeien?

Wil jij aan de slag met de groei van jouw onderneming, meer informatie over het groeiprogramma of wil je een intake met één van onze mentoren?

Ga naar www.ictvalley.nl/groeien

         

Hans Verschuren                             Frans Kennepohl                                    Klaas Mollema