De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Hoe houd je je als ondernemer en CEO staande, midden in de chaos van een snel veranderende markt?

Linda Lex - High-end Businesscoach
2 minuten

De wereld verandert. Het ondernemerschap verandert van ‘het oude ondernemen’ naar ‘het nieuwe ondernemen’. In de huidige arbeidsmarkt krijgen werknemers het steeds meer voor het zeggen en zwaaien met ellenlange voorwaardenlijstjes voordat ze hun handen vuil maken om een bijdrage te leveren aan de groei en resultaten van jouw bedrijf.

Dit vraagt van jou als ‘Leider aan de top’ een andere houding en ander gedrag. Het vraagt inzicht,  vertrouwen, visie, groot empathisch en communicatief vermogen, leiderschap en een slimme strategie om het verschil te kunnen maken.

It’s lonely at the top…

Een jaar geleden maakte een zeer bevlogen ondernemer een afspraak met mij. Ik noem hem Vincent. Vincent runde al jarenlang een succesvol bedrijf in de automotive branche, waardoor hij een flinke laag eelt op zijn ziel had gekregen en een schat aan technische kennis en expertise opgedaan.Tegenover mij zat een gebroken man. Het was de ontlading van keihard werken, zorgen en ontzorgen. De verantwoordelijkheid voor zijn gezin, het waarborgen van de kwaliteit en cijfers van zijn bedrijf, de hoge verwachtingen van klanten en onverschilligheid van relaties vormden een steeds zwaardere last op zijn schouders.Vincent was een rasechte pleaser en had het gevoel dat hij alles alleen moest doen, waardoor hij nog harder ging werken, zich eenzaam en niet begrepen voelde. De frustratie en stress bezorgden hem slapeloze nachten met alle gevolgen van dien.

Zo kon het niet langer!

Slimme leiders investeren in zichzelf. Zelfbewustzijn, leiderschap en een slimme strategie zijn nodig om te kunnen groeien in persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes. Als je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt bereiken, dan straal je visie, vertrouwen en rust uit, hetgeen uitermate aantrekkelijk is voor werknemers en zakelijk partners die behoefte hebben aan richting, groei en veiligheid.

Soms moet je even stil staan om een grote sprong voorwaarts te kunnen maken.

Vincent  heeft een aantal krachtige keuzes gemaakt en afscheid genomen van oude ingesleten gedragspatronen die de groei en ontwikkeling van zijn bedrijf in de weg stonden. Door te investeren in de juiste mensen heeft hij een betrokken en optimaal presterend team gecreëerd, kan hij doen waar hij goed in is en focussen op wat belangrijk is. Zijn businessmodel is versimpeld en geoptimaliseerd. Door effectiever te werken komt er veel minder garantiewerk terug, hetgeen tijdswinst en tevreden klanten heeft opgeleverd en het bedrijfsresultaat aanzienlijk is gestegen.

Bovendien heeft hij weer tijd om te genieten van wat echt belangrijk is in het leven. Zijn gezin, vrienden en een ontspannen boottochtje over de Rijn.

Als je jouw persoonlijke ontwikkeling en groei centraal stelt, dan groeit je bedrijf succesvol met je mee.

Linda Lex is High-end Businesscoach en leert ervaren CEO’s & Consultants opnieuw de regie te nemen, zodat zij ontspannen kunnen leven en werken op hun eigen voorwaarden. Met impact en het allerbeste resultaat.

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Ga naar www.lindalex.nl en meld je aan voor een grensverleggend strategiegesprek.