De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

ISO Groep biedt totaaloplossing voor kantoordigitalisering

Kees Thoutenhoofd en Jaap van der Zouwen
4 minuten

ISO Groep presenteerde onlangs de nieuwe huisstijl.  Daarin komt nog beter tot uiting dat ISO Groep een totaaloplossing biedt voor printers, IT en telefonie. Focus in de strategie voor de komende jaren is dat elke relatie van minimaal twee diensten van ISO Groep gebruik maakt.

Algemeen directeur Kees Thoutenhoofd vertelt: “Tegenwoordig draait alles om kantoorautomatisering, of beter gezegd kantoordigitalisering met printers, IT en telefonie. Zo bieden we een compleet pakket aan klanten die hun werkomgeving willen digitaliseren en optimaliseren. In het nieuwe logo vormen daarom de rode blokjes, die eerst apart stonden, nu één gestapeld geheel.”

“Klant kan vertrouwen op veilige werkomgeving”

 

Kantoordigitalisering is de toekomst

Een digitaal kantoor is noodzaak geworden, vindt Kees Thoutenhoofd. Hierbij zijn printers, IT en telefonie geen losse onderdelen, maar loopt dit allemaal in elkaar over. Het beste voorbeeld is wellicht telefonie; “Het telefoonverkeer gaat tegenwoordig via de cloud, over een internetlijn. Die internetverbinding valt onder IT. Zie daar de integratie tussen IT en telefonie. Zo zijn er talloze voorbeelden waarin de samenhang tussen printers, IT en telefonie duidelijk naar voren komt. Wij zien een groot voordeel voor de klant als die voor deze drie overlappende producten één aanspreekpunt heeft.”

Onderscheidend in service

ISO Groep heeft vestigingen in Haaften en Veenendaal. In 2010 startte Kees Thoutenhoofd, samen met Jaap van der Zouwen, met de MKB tak van ISO Groep. In 2013 namen zij ook de onderwijs tak over van de vorige eigenaren. Sindsdien groeit het bedrijf snel. Er zijn nu 35 medewerkers aan de slag om aan die groeiende klantvraag te voldoen. De 2000 klanten zijn verspreid over het hele land. Ze variëren van de ondernemer op de hoek tot een grote landelijke zorginstelling met honderden werkplekken en medewerkers. Kracht van het bedrijf ligt in de korte lijnen, de totaaloplossing voor IT en kantoordigitalisering. Met altijd de nadruk op service en prettige dienstverlening.

“ISO Groep biedt bewezen kwaliteit”

 

Branchegericht werken

Commercieel directeur Jaap van der Zouwen zegt dat de totaaloplossing van ISO Groep zich afgelopen jaren in verschillende branches bewezen heeft. Hij geeft voorbeelden van MKB bedrijven zoals groothandel S. C. Van Ravenswaaij BV, CMC Bedrijfsmakelaars en HARO Aluminium BV. Maar ook de Veenendaalse scholen zoals de Gave Scholen en de Montessori school Aan de basis. Ook diverse apothekers in de regio werken met een totaaloplossing voor kantoordigitalisering van ISO Groep. Het mooie is volgens Jaap van der Zouwen dat bij het ene bedrijf wordt gestart met IT en de kopieerapparaten, printers en telefonie dan later volgen; terwijl dat bij een ander bedrijf juist andersom gaat. Zo wordt er altijd een passend advies gegeven en samen met de klant het juiste stappenplan gemaakt.

Slimmer werken

De consultants van ISO Groep komen periodiek bij de klant om samen vooruit te kijken. Jaap van der Zouwen: “Graag zijn we met klanten in gesprek over wat er in de organisatie van de klant nodig is om digitaal te gaan werken. Waar kunnen we het kantoorwerk beter en slimmer maken. Hoe soepel lopen documentstromen? Wat kun je besparen aan tijd en geld in je digitale kantoor? Wij hebben verstand van printen én IT en hebben de beste service dienst van de regio. Bij storingen is het ons doel de klant te verrassen met onze service.”

Advies

Voor een ondernemer kan het lastig zijn de juiste keuzes te maken; zeker ook rondom data, beveiliging en cloud. Sla je als bedrijf de – vaak vertrouwelijke- gegevens op in de cloud, in Office 365, of toch op de traditionele eigen server? Kees Thoutenhoofd: “Hierin is geen standaard antwoord en dien je altijd rekening te houden met beveiliging van je data. Telkens bij verschillende schermen een wachtwoord invoeren werkt niet lekker, maar je wilt wel zeker weten dat je data veilig is. Tweewegverificatie kan hier een oplossing zijn. Je logt dan in en krijgt een berichtje op bijvoorbeeld je telefoon waarmee je het systeem in kan. De klant kan erop vertrouwen dat wij in staat zijn om toegespitst op zijn wensen een veilige digitale werkomgeving te creëren, waar een buitenstaander niet bij kan.”

S.C. Van Ravenswaaij uit Veenendaal – “ISO Groep biedt één aanspreekpunt voor de klant. Na goede ervaring met hun printers en IT service, gaan zij binnenkort ook onze telefonie doen.”

 

Zo werkt het gewoon

Kees Thoutenhoofd omschrijft de bedrijfsfilosofie van ISO Groep als volgt: “Als het gaat om digitalisering, dan is het onmogelijk om altijd voorop te lopen. Sterker nog: dat is ook niet altijd nodig. Wij kiezen er daarom bewust voor om niet voorop, maar wel vooraan te lopen. Eerst verzamelen we bewijs of een innovatie of update ook echt werkt. Om vervolgens onze klanten te adviseren of het echt iets toevoegt. Als ISO Groep een persoon van vlees en bloed zou zijn, dan herken je hem aan zijn nuchterheid, realistisch blik op de wereld en de bereidheid om altijd met een oplossing te komen. Gewoon een harde werker dus. Hij begrijpt dat kantoordigitalisering de motor is van het succes van zijn klanten, dus doet hij er alles aan om zijn klanten daar zo goed mogelijk in te helpen. Daarom kozen we als nieuwe slogan ook voor: Zo werkt het gewoon.”

ISO GROEP

Locatie Haaften
Rijtbroek 15
4175 LM  HAAFTEN

Locatie Veenendaal
Smalle Zijde 7-01
3903 LL  VEENENDAAL
T 0418-655050
info@isogroep.nl