De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Lenen levert geld op

Tom Baerends & Ewout den Ouden
2 minuten

“Geld lenen kost geld.” Deze slogan geldt als waarschuwing voor consumenten. Voor veel ondernemers geldt echter het tegenovergestelde. “Lenen levert geld op”, maar wel met de kritische opmerking om altijd voorzichtig en realistisch te blijven.

 

Rendementsdenken

Met het geleende geld kan een rendabele investering worden gedaan, zo stelt de Stichting MKB Financiering. Deze investering levert dan letterlijk geld op. Als de opbrengst groter is dan de kostprijs van de financiering, is het zinvol dat geld te investeren. Dus gewoon doen! Vanuit het perspectief van rendement is het namelijk verstandig te investeren met geleend geld als het rendement van de investering groter is dan de kosten van de financiering.

Is er een keerzijde?

Natuurlijk is er een keerzijde. Het rendementsdenken is gebaseerd op een cijfermatige exercitie. Er schuilen ook risico’s en mogelijke nadelen aan financieren. Maar de conclusie is duidelijk: de slogan van de overheid voor consumptief lenen, gaat niet op voor zakelijk financieren.

Stichting MKB Financiering

De Stichting MKB Financiering, waarnaar ik verwijs, is een stichting opgericht door partijen die adviseren over bedrijfsfinancieringen en alternatieve financiers. Dit mondt uit in een gedragscode en een keurmerk. Als Erkend Financieringsadviseur MKB houd je je aan het kwaliteitskader dat geldt voor het verstrekken van financieringsadvies, waaronder transparantie van tarieven en vertrouwelijkheid. De kwalificatie houdt ook in dat je deskundig en bekwaam bent gedurende alle fases van het financieringsproces.

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, ik regel het voor je.

Of een investering rendabel is, of het verantwoord is daarvoor een financiering te regelen, dat vraagt om een goede voorbereiding en een gedegen financiële onderbouwing. Ik help je graag hierbij als Erkend Financieringsadviseur MKB. De slagingskans voor een succesvolle financiering neemt toe door mijn ervaring in zakelijk financieren en de kennis van de markt om de financieringsaanvraag voor te leggen bij de best passende geldverstrekkende partij.