De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Liquiditeitstekorten?

< 1 minuut

We leven in een bijzondere tijd. De oorlog in Oekraïne leidt tot ongekende ontwikkelingen op de energiemarkt, de inflatie zorgt voor forse prijsstijgingen en aan goed personeel is bijna niet te komen.

De economie draait gelukkig nog op volle toeren, waardoor een recessie voorlopig nog wat verder weg ligt. Maar de portemonnee van de consument bepaalt uiteindelijk wat er wordt uitgegeven. Ook starten veel bedrijven vanaf 1 oktober met de terugbetaling van de overheidssteun. Hierdoor bestaat de kans dat ondernemers geconfronteerd worden met omzetdalingen én met kostenstijgingen. Deze gemene cocktail kan leiden tot liquiditeitsspanningen.

Ondernemen is vooruitzien

Op het moment dat het water aan de lippen staat, is de bereidheid van geldverstrekkende partijen niet groot om een aanvullende financiering te verstrekken. Daarom is ons advies om hier nu al op te anticiperen. Dit kun je doen door de kredietruimte en de liquiditeit te verruimen.

Welke mogelijkheden heb ik?

Er is veel mogelijk bij banken of via alternatieve oplossingen. Maar je hebt wel vaak maar één kans om het goed te doen. Om de slagingskans te vergroten, is het belangrijk dat de financieringsaanvraag:

  • Adequaat is onderbouwd
  • Tijdig wordt ingediend
  • Kwalitatief onderscheidend is

Kern van iedere financieringsaanvraag is het vertrouwen in de continuïteit. Het is belangrijk aan te tonen dat de cashflow toereikend is om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Daarmee overtuig je de financier!

Wil je extra kredietruimte creëren en de slagingskans verhogen? Dan geven wij jou graag een persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo krijg je zicht op je financiële situatie, weet je hoe je ervoor staat en wat voor jou de beste keuze is.