De ZakenMarkt De ZakenMarkt

Meer cloudopslagbescherming in nieuwe Kaspersky Security for Microsoft Office 365

< 1 minuut

Kaspersky Security for Microsoft Office 365 breidt de beveiliging uit van Exchange Online met betere bescherming voor cloudopslag OneDrive. Meerdere beschermingslagen voorkomen dat malware in OneDrive binnendringt en zich zo verspreidt over bedrijfsnetwerken.

De speciale anti-malware bescherming voor OneDrive bevat detectie op basis van handtekeningen in combinatie met heuristische technologie, gedragsanalyse en de nieuwste bedreigingsinformatie. De beveiligingssoftware detecteert verdachte inhoud in de opslag en verwijdert direct geinfecteerde bestanden waarmee verdere verspreiding voorkomen wordt.

Steeds meer organisaties doen een beroep op de Microsoft Office 365 omgeving waarin medewerkers actief samenwerken in verschillende bestanden. Onderzoek leert dat 66% van kantoormedewerkers zich nauwelijks kan herinneren welke gegevens in gedeelde mappen worden opgeslagen. Zo kan het gebeuren dat gevoelige bedrijfsgegevens in gevaar komen als deze niet goed beschermd worden tegen malware. Volgens Kaspersky is het belangrijk dat zowel e-mail als opslag beschermd worden. Via e-mail kan malware overgedragen worden. Risico op malwareverspreiding is met name van toepassing in een opslagomgeving.

Eenvoudige toegang tot opslag in de cloud voor medewerkers betekent ook dat malware makkelijk kan binnendringen. Met onze security-uitbreiding voor Microsoft Office 365 zijn organisaties verzekerd van goede bescherming van zowel hun e-mailverkeer als opslagfuncties in de cloud”, vertelt Jornt van der Wiel, beveiligingsexpert bij Kaspersky.

Kaspersky ontwikkelt voortdurend nieuwe producten ter bescherming van clouddiensten binnen Microsoft Office 365. Zo wordt binnenkort Security for Sharepoint toegevoegd aan Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

Kijk op de link voor meer informatie over Kaspersky Security for Microsoft Office 365.