De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

MKB Business Versneller trapt af met 18 bedrijven uit de FoodValley

2 minuten

 

Veel ondernemers kennen het: te druk zijn ín je bedrijf om áán je bedrijf te werken. Om bedrijven te stimuleren om even stil te staan bij hun business en om te gaan werken aan de groei van het bedrijf, is de Rabobank gestart met het programma MKB Business Versneller. In dit bewezen succesvolle programma gaan bedrijven aan de slag om versnelling aan te brengen in hun organisatie. In de Foodvalley trekken twee Rabobanken (Gelderse Vallei en Vallei en Rijn) komend half jaar samen op in dit uitdagende programma. Op dinsdag 29 januari was de startbijeenkomst bij congrescentrum de Werelt in Lunteren.

De keerzijde van het ondernemerschap is dat je je soms teveel laat leiden door de waan van de dag. Zeker wanneer het bedrijf groeit en de aansturing een grotere plek inneemt. Voor innovaties of de vraag ’waar willen we naartoe’ ontbreekt de tijd, althans: die tijd wordt vaak niet gemaakt. Met de Rabobank Business Versneller verdiepen ondernemers hun vaardigheden én brengen ze versnelling aan in hun eigen organisatie tijdens zes praktische bijeenkomsten. Ze leren omgaan met de eisen die deze tijd stelt aan hun strategie, marktbenadering en organisatie. Tools als het Business Model Canvas, het Waarde Propositie Canvas en andere gereedschappen passeren de revue en geven de deelnemers snel inzicht en overzicht.

Ondernemers leren het snelst van elkaar
De deelnemers (totaal 24) van de verschillende bedrijven gaan in drie groepen van maximaal tien deelnemers aan de slag. Door te spiegelen, feedback op te halen en te horen over de ervaringen van collega-ondernemers , krijgen de eigen plannen van de ondernemer extra lading. Ook klanten worden betrokken in het proces, zodat de plannen een echte voedingsbodem hebben en direct in de praktijk worden getest en gecheckt. De Rabobank Business Versneller komt daarmee tegemoet aan de behoefte om te bouwen aan plannen die werken.

Beide Rabobanken zijn enthousiast over de variëteit van de 18 bedrijven die meedoen aan de MKB Business Versneller. Rob den Hollander, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn: “Het is mooi om te zien hoe gedreven de ondernemers uit deze regio zijn om versnelling aan te brengen in hun bedrijf, daarbij gesteund en uitgedaagd door collega-ondernemers.”
Jos Goor, manager Bedrijven bij Rabobank Gelderse Vallei vult aan: “Elke maand een hele dag reserveren om te werken aan je onderneming en aan jezelf als persoon is best een hele uitdaging. Geweldig om te zien dat de 24 deelnemers hier vol mee aan de slag willen gaan.