De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Personeel, uw belangrijkste kapitaal

Kelly van Ravenhorst
< 1 minuut

We zijn inmiddels 9 maanden onderweg in “het coronatijdperk”.  Veel werkgevers worstelen met het behouden van de werkvoorraad, het werken op afstand en vragen zich af of ze hun lasten nog kunnen betalen en/of financieren. Er zijn ook werkgevers die juist nu meer werkaanbod hebben en zich bezighouden met innovatieve oplossingen.

In beide gevallen blijft het personeel uw belangrijkste kapitaal, niet het geld op uw zakelijke rekening of de hardware. Met gemotiveerde medewerkers, die begrijpen wat uw relaties verwachten, kunt u investeren in het belangrijkste bezit van uw onderneming: relaties.  Als werkgever bent u elke dag bezig met het organiseren, motiveren, stimuleren en ontwikkelen van medewerkers. Vooral nu in deze tijd, vraagt dat om meer aandacht. Vanuit bedrijfskundig oogpunt gaat het bij personeelsmanagement om het benutten van de capaciteiten van en het terugverdienen van de investering in uw medewerkers.

Het is van belang dat uw bedrijfsstrategie vertaald is of wordt naar een strategisch personeelsbeleid. Door het juist inzetten van uw medewerkers levert u een bijdrage aan het behalen van uw organisatiedoelen. Met een strategisch personeelsbeleid heeft u grip op de personeelsplanning, ontwikkeling en scholing van uw medewerkers, functievorming en beloning, personeelsbeoordeling en personeelsvoorziening. Door het inzetten van een strategisch personeelsbeleid werkt u bewust en professioneel aan een goed en betrokken team. De HR-adviseurs van Van Lienden & Kooistra helpen u graag bij deze vertaalslag en zorgen er samen met u voor dat de HR-strategie en het duurzame personeelsbeleid een logisch onderdeel wordt van de bedrijfsstrategie.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Bezoek ook onze websites vlkadviseurs.nl of familiebedrijvigheid.nl om te zien waarbij we u kunnen ondersteunen.