De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Realiseer een veilige werkomgeving

Arnold Versteeg (Salesmanager) en Henk-Jan Barten (Accountmanager)
4 minuten

Meedenken, ontzorgen, oplossen

Lagarde Groep is al dertig jaar dé betrokken partner op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging. Dagelijks staan de professionals van Lagarde Groep klaar om uiteenlopende bedrijven en organisaties te helpen met als belangrijkste doel: ervoor zorgen dat u veilig en toekomstgericht kunt werken. Achteroverleunen is not done. Integendeel. Lagarde Groep ontpopt zich steeds meer tot een proactieve, dienstbare organisatie.

Tijden veranderen, we zien het allemaal om ons heen. Digitale gevaren liggen voortdurend op de loer. In allerlei vormen. Phishing en insluiping, ransomware en sabotage, hacking en verstoring van bedrijfsprocessen, datalekken en bedrijfsspionage. Maar ook op fysiek gebied zijn er de nodige dreigingen. Van inbraak, vernieling/sabotage, diefstal/bedrijfsfraude tot ramkraken. Dan is het de kunst om incidenten te voorkomen, imago en privacy te beschermen. Ook op het gebied van brandveiligheid is er nog een wereld te winnen, want een bedrijfsbrand heeft een grote impact voor iedereen binnen een bedrijf. Lagarde Groep begrijpt die boodschap.

‘Het is de kunst om incidenten te voorkomen, imago en privacy te beschermen’

 

Veilige werkomgeving

Met kennis en expertise staan specialisten van Lagarde Groep klaar om een veilige werkplek te creëren. De specialist op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging heeft een routekaart ontwikkeld die bedrijven helpt om veilig en zorgeloos te blijven functioneren. Ing. Arnold Versteeg, Salesmanager, en Henk-Jan Barten, Accountmanager, vertellen hier graag meer over met als 24/7 motto: ‘uw doel dichterbij’.

Predictive maintenance

Arnold: ,,ICT en beveiliging liggen de laatste jaren meer en meer onder een vergrootglas en schuiven als het ware ineen. Voorheen benaderden we ICT nog als een apart vraagstuk, tegenwoordig benaderen we ICT en (brand)beveiliging meer als een geheel. Immers, een veilige werkomgeving is van groot belang om je werknemers ongestoord te kunnen laten werken. Voor bedrijven, scholen, (lokale) overheden en veiligheidsorganisaties is het meer dan belangrijk om waardevolle, eigen belangen te beveiligen. Wij beschikken over tools, kennis en bevlogen mensen om u van a tot z te ontzorgen. Van het op afstand meekijken tot monitoren van de brandmeldinstallatie en het controleren van de status van de melders. Dat doen we voor uiteenlopende branches en gaan daarin heel ver. Hierbij maken we gebruik van de methode ‘predictive maintenance’: onderhoud/check waarbij we de werking van objecten of machines voortdurend monitoren.”

Foodvalley

Dat doen we zowel hier in de Foodvalley als in de rest van het land, benadrukt Arnold verder: ,,Zo werken wij bijvoorbeeld voor Vreugdenhil Dairy Foods, logistiek specialist Jonker & Schut, maar we zijn ook van partner voor Museum Boymans van Beuningen, de Rechtbank Zeeland-West-Brabant (Breda) en diverse zorg- en onderwijsinstellingen. Daarnaast zijn we een veelgevraagd partner van grote en kleine installateurs die onze expertise inhuren.”

Henk-Jan: ,,Voor ons als team is dit mooi om te doen. Elk bedrijf of instelling heeft namelijk eigen specifieke veiligheidsvraagstukken. Ook op het gebied van brandveiligheid, een van onze specialisaties. Een passende brandmeldinstallatie detecteert vroegtijdig de brand. Veel van onze klanten maken gebruik van onze innovatieve brandmeldinstallaties en profiteren daarmee van een optimale bescherming van personen en eigendommen. Voor een school is dat weer anders dan voor een bedrijf uit de voedingsindustrie. Daar waar we voorheen alleen keken naar de eis vanuit het bouwbesluit, stellen gebruikers, eigenaren en verzekeraars nu vaak aanvullende eisen om op deze manier de schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Aan ons de taak om maatwerk te leveren. Daar gaat altijd een stapsgewijze voorbereiding aan vooraf, in samenspraak met de klant. Van advies, inventarisatie, risicoanalyse, een audit om de huidige beveiliging in kaart te brengen tot de daadwerkelijke oplossing.”

‘Een passende brandmeldinstallatie detecteert vroegtijdig de brand’

Proactief

Hij somt wat praktische voorbeelden op: “Naast brandmeldinstallaties ontzorgen wij de klant ook op het gebied van inbraakinstallaties, camerabewaking, toegangscontrole en bezoekersregistratie, hang- en sluitwerk, rampalen en slagbomen. Op de juiste manier ingericht, zodat u op afstand kunt meekijken of kan reageren op situaties. Met als doel om de bedrijfsvoering up-to-date te houden, de veiligheid van uw mensen, eigendommen en de continuïteit te waarborgen. Wij nemen alles uit handen. Dat doen we op een proactieve, vooral meedenkende manier.”

Lagarde Groep 30 jaar

Henk-Jan en Arnold stippen nog graag een feestelijk moment aan. Lagarde Groep bestaat per 1 juli namelijk 30 jaar. En daar zijn ze trots op. Arnold: ,,Lagarde zag in Garderen het levenslicht en begon als telecombedrijf. Later is daar fysieke beveiliging aan toegevoegd. Stap voor stap hebben we ons in de afgelopen 30 jaar doorontwikkeld, bedrijven overgenomen en werken inmiddels vanuit drie vestigingen. En, niet onbelangrijk, we hebben plezier in wat we doen. Vooral omdat we beseffen dat ICT, Communicatie en Beveiliging niet meer is weg te denken uit ons dagelijks (werkzame) leven.”

‘Stap voor stap hebben we ons in de afgelopen 30 jaar doorontwikkeld’

Henk-Jan: ,,Juist omdat wij toekomstgericht denken, werken en onze kwaliteit willen waarborgen zijn we altijd op zoek naar gedreven, getalenteerde en vaktechnische vakmensen. Ook schoolverlaters met een ICT-achtergrond zijn welkom om contact op te nemen. Of als je hier een afstudeeropdracht wilt doen zijn de mogelijkheden bespreekbaar.”

Om het dertigjarig jubileum van Lagarde Groep kracht bij te zetten zijn er diverse jubileumacties. Meer informatie op de website.

Lagarde Groep (vestiging Ede)
Galileïlaan 23
6716 BP Ede

Zuiderinslag 4E (vestiging Hoevelaken)
3871 MR Hoevelaken

Voorthuizerstraat 69C (vestiging Putten)

T 088 16 16 016