De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

SNS bank wil sparringpartner zijn voor lokale bedrijfsleven

vlnr: Dick van den Bogaart en Minko Garson.
2 minuten

SNS zoekt de komende jaren meer dan ooit de lokale zakelijke markt op met aantrekkelijke financiële proposities voor het bedrijfsleven. Om die dienstverlening te optimaliseren zoeken franchisenemers en loondienstvestigingen van de bank elkaars scherpte op.

“Veel mensen weten het misschien niet, maar de SNS-vestigingen worden voor tweederde als franchise onderneming gerund en voor een derde door medewerkers in loondienst”, vertelt Minko Garson, regiomanager van de SNS-vestigingen in Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen. “Die combinatie levert meerwaarde op”, weet financieel adviseur en franchisenemer van SNS in Barneveld, Ermelo, Leusden en Nijkerk Dick van den Boogert, “Bij de vestigingen in loondienst zit veel ervaring en management-technische ervaring. De franchisenemers van SNS hebben doorgaans een iets commerciëlere blik; die maken eerder een rendement-technische afweging bij financiële beslissingen”.

“Meedenken met het bedrijfsleven en nieuwe proposities aanbieden”

 

Sparringpartners

Beide financieel specialisten zien dat de financiële wereld de komende tijd voor uitdagingen staat. Politieke situaties in de wereld zijn onzeker, digitalisering zorgt voor disruptieve ontwikkelingen in het bedrijfsleven en dan is er nog de relatief nieuwe transitie naar duurzaamheid. “Het komt er in deze situatie op aan om sparringpartners te hebben. Bedrijven doen er goed aan om zich te omringen door een netwerk van vertrouwenspersonen. Daarbij denk ik aan financieel specialisten, notarissen en accountants. Als bank willen we in dat netwerk ondernemers ondersteunen door mee te denken en nieuwe proposities aan te bieden”, zegt Minko Garson. “Het komt aan op het stimuleren van ondernemerschap. Geen genoegen nemen met ‘jammer, maar het kan niet’, maar daarvoor in de plaats zoeken naar financieringsvoorwaarden waaronder die nieuwe bedrijfsontwikkeling wél kan”, vult Dick van den Boogert aan.

“Het komt aan op het stimuleren van ondernemerschap”.

 

SNS winkels

SNS regelt de zakelijke dienstverlening niet langer uitsluitend vanuit het hoofdkantoor in Utrecht. “We willen het lokale aanspreekpunt zijn van klanten die zakelijke financiële dienstverlening zoeken”, geeft Dick van den Boogert aan. De SNS werkt daartoe met lokale winkels die dichtbij de klant te vinden zijn. Hij noemt het “een kernwaarde van de SNS om midden in het klantgebied gevestigd te zijn en zo over actuele kennis van de lokale markt te kunnen beschikken”. Tegen de tendens van centralisering in, opent SNS nog steeds nieuwe winkels in het land. “Dichtbij de klant en met de blik gericht op de klant”, vat Dick van den Boogert de SNS-bedrijfsfilosofie bondig samen.

“SNS is een bank voor iedereen”.

 

Laagdrempelig

Beide gesprekspartners onderstrepen dat de SNS een bank voor iedereen wil zijn. Dat blijkt uit de vele laagdrempelige SNS winkels. De vestiging in Barneveld is daarvan een goed voorbeeld: gelegen in hartje centrum, een uitnodigende entree en personeel dat de klant persoonlijk en met een brede glimlach te woord staat. Ook op zaterdag. De telefoon wordt door lokale/eigen medewerkers opgenomen in plaats van door een belmenu. De SNS presenteert zich niet als ‘het instituut bank’ maar als persoonlijke financiële dienstverlener. “Wij kennen onze klanten en de klanten kennen ons. Daar doen we veel moeite voor. Iedereen is welkom, van de kleine spaarder tot de private banker en van de MKB-er met personeel tot de ZZP-er”, aldus Minko  Garson.