De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

SNS staat voor je klaar

Pascal Schellings ( Regionamager)
4 minuten

Een kleine ondernemer bestaat niet

Herken je dat? Je wil een bedrijf starten, maar wat moet je financieel allemaal regelen? Waar moet je allemaal aan denken? Je wil een bedrijfspand kopen, maar weet niet waar je op moet letten. Wist je dat je jouw onderneming op veel manieren kan laten groeien? Het team van SNS Bank in de regio Food Valley en Rivierenland staat klaar om je op weg te helpen met vragen over zakelijke betaal-, spaar-, verzeker- en hypotheekproducten. Zowel particulieren als ondernemers zijn meer dan welkom in de winkels in Ede, Veenendaal, Tiel, Rhenen en Wageningen.  

Tim Jans en Tom Jonk zijn beiden Financieel Adviseurs Zakelijk van de regio Veenendaal, Tiel, Ede, Rhenen, Wageningen. Beiden werken in alle kantoren. Pascal Schellings is Regiomanager. Alle drie stralen ze energie en een grote drive uit. Ze vinden het duidelijk leuk om over hun werk bij SNS te vertellen. Pascal: “De SNS Bank staat erom bekend dat het uiteenlopende diensten aanbiedt voor particulieren. Al jaren vertrouwd. Zichtbaar en bereikbaar in de regio. Sterk in oplossingen. In onze winkels kun je gewoon binnenlopen. Maar we doen veel meer. Sinds 2021 hebben we de zakelijke dienstverlening veel meer uitgebreid. En dat biedt mogelijkheden voor ondernemers. We willen u helpen groeien en bijstaan met goed advies. Daarvoor hebben we de middelen en expertise in huis.”

Tim Jans en Tom Jonk(Financieel adviseurs Zakelijk)

“Sinds 2021 hebben we de zakelijke dienstverlening veel meer uitgebreid.”
Kleinzakelijke markt

De faciliteiten voor een ‘goed gesprek’ zijn prima. De winkel van SNS in Veenendaal is onlangs verbouwd, compleet gerestyled en heeft een professionele, frisse, laagdrempelige look. De boodschap van het team is helder: Jarenlang was SNS vooral de bank voor particulieren, maar de focus richt zich ook steeds meer op de kleinzakelijke markt. Maar de vele trouwe particuliere klanten kunnen gerust zijn. Dat dienstenpakket blijft zoals het is. Sterker, ook daar zal persoonlijke benadering en meebewegen met de actuele ontwikkelingen het uitgangspunt blijven.

Toekomstbeeld

SNS heeft gemerkt, mede in gang gezet door de onzekere tijd waarin we nu leven, dat er behoefte is aan meer support. ZZP’ers, eenmanszaken, freelancers hebben behoefte aan meer ruggensteun, ingegeven door landelijke en wereldwijde ontwikkelingen.  Waar loop je dan als (startende) ondernemer tegenaan? Welke vragen leven er? Hoe ziet je toekomstbeeld eruit? Tom: “De wereld om ons heen verandert snel, ook regionaal natuurlijk. Samen kijken we of we ondernemers op weg kunnen helpen om verder te groeien, en dat om te zetten naar kansen en ambities. En we laten niet los. Mochten wij de klant zelf niet kunnen helpen of maar een deel, dan maken we gebruik van ons brede externe netwerk in dit werkgebied.”

“De wereld om ons heen verandert snel, ook regionaal natuurlijk.”

Tim en Tom noemen wat praktische voorbeelden uit het uitgebreide SNS-dienstenpakket voor ondernemers. Tim: “De energielasten. Dat zal voor veel (klein)ondernemers de komende tijd een onzekere factor zijn. Waar het heen gaat? Moeilijk te zeggen, maar we kunnen wel samen met jou om tafel om te beoordelen waar kostenbesparingen of verduurzaming mogelijk zijn. We kunnen bijvoorbeeld kijken of lagere lasten mogelijk zijn door het oversluiten van een bedrijfshypotheek. Iets waar een ondernemer in eerst instantie helemaal niet aan denkt. Het is allemaal maatwerk.”

Op locatie

Tom noemt een ander voorbeeld uit de praktijk: “Wat is handig. Een bedrijfspand kopen of huren? Samen wegen we de voor- en nadelen af. Want elke situatie is weer anders. Wil je daarover in gesprek? Loop binnen in de winkel en/of maak een afspraak. Waarbij we ook graag naar je bedrijf toekomen, zodat we daarmee een beter beeld krijgen van je ondernemerssituatie.”

Een andere veelgestelde vraag die de adviseurs vaak krijgen gaat over de hypotheek voor zzp’ers. Tim: “Wij begrijpen dat dat voor veel klein zelfstandigen best ingewikkeld kan zijn. We helpen je graag op weg, loop bij ons binnen of maak vrijblijvend een afspraak, dan gaan we om tafel en bespreken jouw situatie.”

Bakfietsen

Onder het motto ‘een kleine ondernemer bestaat niet’, herinnert Tom zich een mooi gesprek met een jonge enthousiaste ondernemer: “Een jongen wilde bakfietsen aanschaffen om op festivals producten te verkopen. Dan is de vraag, adviseer je een zakelijk krediet of kijk je naar andere mogelijkheden. Zelf word ik dan blij van die ondernemersgeest. Die power om zijn doel te bereiken. Wij kijken altijd naar realistische mogelijkheden. Niet voor niets kun je bij ons al terecht voor een zakelijk krediet van 5000 tot 50.000 euro (kijk op de website bij Zakelijk Krediet), en helpen startende ondernemers op weg met betaalrekeningen en gerichte verzekeringen.”

Pascal: “De kern van onze SNS-strategie is: jouw belang als ondernemer staat voorop. In begrijpelijk taal nemen we je mee in onze producten. Wat is jouw droom? Hoe wil je groeien? Niet voor niets zeggen we ‘eerst de mens. Dan het geld’.”

Tom: “Een van de voordelen van ons werk is dat we regionaal hier bekend zijn. Een ding is zeker: deze regio is erg ondernemend, er is veel talent in de ICT Valley en de Foodvalley. Wij als SNS Bank geven graag dat juiste financiële zetje in de rug.”

“Eerst de mens. Dan het geld.”

Wil je meer weten, neem dan voor een gratis oriënterend gesprek (kan ook op locatie) contact op met:
Tom Jonk, Financieel Adviseur Zakelijk, regio Tiel/Ede/Veenendaal/Wageningen/Rhenen – 06-57591704.
Tim Jans, Financieel Adviseur Zakelijk, regio Tiel/Ede/Veenendaal/Wageningen/Rhenen – 06-53740046
Pascal Schellings, Regiomanager, regio Tiel/Ede/Veenendaal/Wageningen/Rhenen – 06-83237085
Of loop gewoon tijdens openingstijden (ook op zaterdag) binnen in een van de SNS-winkels in Rhenen, Wageningen, Tiel, Ede of Veenendaal.
I: www.snsbank.nl
I: www.snsbank.nl/zakelijk