De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Van startkapitaal tot vliegtuig

< 1 minuut

Geldvoorelkaar.nl heeft het goed voor elkaar. Het grootste MKB-crowdfunding platform van Nederland, gevestigd langs de A12 in Veenendaal, maakt een stormachtige groei door.

Sinds de oprichting in 2010 zijn er dankzij bijna 15.000 investeerders maar liefst 1.600 projecten gerealiseerd, met een totale kredietsom van circa 200 miljoen euro. Van startkapitaal tot verkeersvliegtuig.

‘Ook landelijk gezien is crowdfunding ontzettend populair’, weet directeur Edwin Adams. ‘De cijfers spreken boekdelen. Banken verstrekten in 2018 4 procent minder leningen, terwijl de markt voor crowdfunding  in dit jaar met 32 procent is gegroeid. Voor ons zal de groei in 2019  zelfs op 120 procent uit komen.’

Geldvoorelkaar.nl, erkend door Stichting MKB Financiering, brengt vraag en aanbod van kapitaal bij elkaar. MKB-ondernemers die bij een bank vaak hun neus stoten, slagen bij Geldvoorelkaar.nl. ‘Mits een project kredietwaardig en veelbelovend is. Onze professionele kredietbeoordelaars bekijken kritisch elke aanvraag. Luchtkastelen en niet-onderbouwde plannen vallen buiten de boot.’ Geldvoorelkaar.nl beschikt tevens over een vergunning en ontheffing van de AFM.

Gunstig rendement

Bij groen licht komt de pitch van de MKB’er op de site. Al vanaf 100 euro kunnen investeerders zich hiervoor inschrijven. Wie zijn geïnvesteerde kapitaal spreidt, profiteert van het rendement. Dat is bijzonder gunstig: bij Geldvoorelkaar.nl schommelt het tussen de 4 en 10 procent. Het rendement hangt af van het risicoprofiel.

‘Voor de ondernemers is crowdfunding meer dan alleen een lening verkrijgen. Zo kan de ondernemer van zijn investeerder zijn klant maken. Overtuig hem met incentives als kortingen, open dagen of een presentje. Plus het effect van de exposure: kredietverstrekkers en investeerders vertellen graag over hun projecten.’

Geldvoorelkaar.nl

Gebouw Vonk360
Traverse 3
3905 NL Veenendaal
085-27 334 65
info@geldvoorelkaar.nl