De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Vanuit je passie toekomstbestendig ondernemen

Tom Baerends
< 1 minuut

Vanuit je passie toekomstbestendig ondernemen is wat ik iedere ondernemer gun. Ik durf te stellen dat iedere ondernemer is gestart vanuit een bepaalde passie om te ondernemen. Alleen wat is het effect na verloop van tijd als je in beslag wordt genomen door alle dagdagelijkse beslommeringen?

Mijn eigen passie ligt in het willen helpen van de mens achter de ondernemer. Dit voelt voor mij zo zuiver dat ik drie jaar geleden de keuze heb gemaakt om zelf te starten met het ondernemerschap. Geen moment spijt gehad, sterker nog; ik ben gelukkiger in mijn werkzame leven dan ooit tevoren.

Onderneem jij vanuit je passie?

Om goed in je energie te zitten is het belangrijk om met plezier én met focus op de korte en lange termijn te ondernemen. Daar horen keuzes bij zoals heldere korte- en langetermijndoelstellingen formuleren die aansluiten bij je eigen ambitieniveau. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je een stip op de horizon hebt bepaald, je daar al je beslissingen op afstemt. De kans dat je dicht bij het doel uitkomt of je doel zelfs overtreft, wordt hierdoor vele malen groter. En wat let je om halverwege de reis je doelstellingen bij te stellen of te veranderen?

Iets anders dan financieren

Het begeleiden en het regelen van een financieringsaanvraag is mijn core-business. Door een goede voorbereiding neemt de slagingskans van je financieringsaanvraag zienderogen toe en met een gedegen financiële onderbouwing leg ik de financieringsaanvraag bij de juiste partijen voor.

Maar … als ik je kan helpen om vanuit je passie toekomstbestendig te ondernemen, dan bied ik een strategiesessie aan van een dagdeel waarin we samen jouw ondernemersplan op één A4 uitwerken. Inclusief een to-do-lijst waar je morgen mee aan de slag kunt.