De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

VONK360 inspireert en verbindt

Robbert van Hal en Rien Bouman
2 minuten

Hier springt de vonk snel over

Het kantoren- en vergadercomplex VONK360 in Veenendaal springt direct in het oog als je er langsrijdt. VONK360 staat pal langs de A12 en ziet er aan de buitenzijde innovatief en uitnodigend uit. Een broedplaats voor ambitieuze bedrijven die innovatie hoog op de agenda hebben staan. VONK360 is één grote win-winsituatie.

Vergaderen, (flex)werken, overleggen of een meeting houden. VONK360 is van alle markten thuis. Dat valt bij de entree, waar je met een glimlach wordt begroet, direct op. Dit is een kantoorgebouw dat uitnodigt, stimuleert, inspireert. Een full service en high end businesslocatie om ‘u’ tegen te zeggen. Het resultaat van samenwerking tussen partners die elkaar hier versterken: CMC Bedrijfsmakelaars, Gito Beheer BV, BV Stichts Beheer van 1952, Vastgoedbrigade en Koninklijke BAM Groep.

Op de trein gesprongen

Het uit 1999 daterende kantoorpand is vijf jaar geleden compleet gestript en verduurzaamd. Hier is een huzarenstukje geleverd. Zoveel is wel duidelijk. Robbert: “Wij zijn als bedrijfsmakelaar in 2016 op deze gave trein gesprongen. Begin 2017 hebben we de eerste huurders in VONK360 verwelkomd. De filosofie sluit perfect aan bij onze rol als bedrijfsmakelaar, die in de loop van de jaren sterk is veranderd. De tijd van ‘alleen maar’ een verhuurcontract opstellen laten we achter ons. Wij blijven gedurende de huurperiode met de partij in gesprek en bewegen mee, omdat we begrijpen dat de wereld ook voortdurend in beweging is.”

Flexibel meedenken

De coronacrisis laat zien dat je als bedrijf nooit achterover kan leunen. Ga maar na. Als ondernemer kan je ineens flink groeien of je moest juist noodgedwongen inkrimpen. Als tegenslag op de loer ligt, of een supermooie opdracht lonkt, wat doe je dan met je kantoorruimte en het huurcontract? Sluiten de bedrijfsactiviteiten nog wel aan bij de actualiteit? Geen punt. CMC neemt je mee aan de hand in dit innovatieve kantoorgebouw, waar overigens ruimte volop aanwezig is om ‘corona proof’ te overleggen en te werken.

Het nieuwe denken

“Wij zien partijen in VONK360 die na verloop van tijd meer vierkante meters nodig hebben. Bijvoorbeeld bedrijven die gegroeid zijn van 250 naar pakweg 600 vierkante meter. Of van 20 naar 50 vierkanter meter zijn gegaan. Andersom gebeurt ook. Veel is bespreekbaar. Ik vind het als bedrijfsmakelaar leuk om creatief te zijn en mee te denken als verhuurder. Samen om de tafel gaan als de situatie daar om vraagt.”

“Je moet kiezen om gekozen te worden”


VONK360 is een uniek gebouw in Veenendaal. In meerdere opzichten. Robbert: “Niet voor niets zeggen we weleens: ‘Je moet kiezen om gekozen te worden’. Daarom is VONK360 zo aantrekkelijk, bijvoorbeeld voor ICT-gerelateerde bedrijven die hier hun weg vinden. Het gebouw beschikt over high-speed internetverbinding via glasvezel. Dat is een grote meerwaarde. Daarnaast waardeer ik de details. Het meubilair, de zithoeken, de hydrocultuur, de vloerbedekking. Over elk detail is nagedacht. We zien dat inmiddels terug in de huurcontracten. Veel bedrijven tekenen hier voor lange tijd. Dat straalt natuurlijk veel vertrouwen in onze aanpak uit.”

Robbert tot slot: “De samenwerking met Mignon van Holten (Gito Beheer BV), Gerard Heuvelman (BV Stichts Beheer van 1952) en Dennis Pater (Vastgoedbrigade) verloopt plezierig. Hoewel onze achtergronden en culturen verschillen, vullen we elkaar in de praktijk goed aan. We hebben elkaar nodig. En dat sluit perfect aan bij de opzet van VONK360: een plek waar de vonk al snel overslaat.”