De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Wageningse startup introduceert bonbon speciaal voor ouderen

Patrick Tassignon, oprichter van Praleucine
2 minuten

De PRALEUCINE bonbons zijn nu verkrijgbaar bij drogisterijen, apotheken en in de webshop

Wageningen. Vanaf nu ligt er een nieuw product in de schappen van DA-winkels en apotheken in Gelderland. Het gaat om de bonbons van de Wageningse startup Praleucine. Oprichter Patrick Tassignon heeft de bonbons, samen met tips over eiwitrijke gerechten en spierversterkende oefeningen, ontwikkeld om spieren fit en krachtig te houden. Hierdoor kunnen ouderen blijven genieten van de alledaagse dingen.

Oprichter Patrick Tassignon (52) heeft jarenlang ervaring opgedaan bij Nutricia op het gebied van zuigelingen- en medische voeding. Door gesprekken met diverse ouderen ontdekte hij dat zij moeite hebben om voldoende energie binnen te krijgen en vaak te weinig kracht hebben om te kunnen genieten van simpele dingen. Tevens zag hij dat nog te weinig ouderen weten hoe belangrijk beweging en eiwitrijke voeding is. Tassignon: “We worden met zijn allen een dagje ouder. Het is belangrijk dat ouderen zelfstandig blijven en plezier houden in de activiteiten die ze ondernemen. Omdat ik graag een oplossing wil bieden die ze kracht, energie én genot brengt, heb ik deze bonbon ontwikkeld; zeer lekker, maar daarnaast verrijkt met vitamine D en leucine. Wat goed voor ons is, mag namelijk ook best lekker zijn. Van vitamine D is bekend dat het de spierfunctie ondersteunt bij veroudering. Leucine is een essentieel aminozuur en een bouwstof voor spieren.”

Elke dag een bonbon, bovenop eiwitrijke voeding en dagelijkse beweging
De bonbons van Belgische chocolade zijn bedoeld om dagelijks van te genieten. Maar Praleucine denkt verder dan alleen de bonbons en deelt ook spierversterkende oefeningen in duidelijke instructievideo’s op de website. Want juist door oefeningen te combineren met eiwitrijke voeding én de bonbons wordt een optimaal resultaat behaald. Zo vormen de bonbons een beloning na de dagelijkse beweging. De bonbons zijn in België al te koop en vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar. De komende tijd zal Praleucine het aantal verkooppunten uitbreiden. Daarnaast zijn de bonbons online te koop.

Vanaf dertigjarige leeftijd verliezen mensen gemiddeld 1 procent spiermassa per jaar. Een tachtigjarige kan hierdoor nog maar de helft van de oorspronkelijke spiermassa hebben. Het hart is de belangrijkste spier, maar ook om te staan, te zitten of zelfs maar te ademen gebruiken we onze spieren. Het op peil houden van spierkracht is daarom belangrijk