De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

What it’s working at Experlogix

4 minuten

Veenendaal is unique selling point

 

Experlogix uit Veenendaal is een wereldleider op het gebied van CPQ (Configure, Price, Quote) en documentgeneratie- en automatiseringsoplossingen, met duizenden klanten wereldwijd in verschillende sectoren. Vanwege de sterk toegenomen vraag is Experlogix op zoek naar bevlogen mensen die de CPQ-specialist nog toekomstbestendiger willen maken. Will you join the team?

 

CPQ is bedrijfssoftware die wordt gebruikt in de B2B-industrie, waarmee verkoopteams complexe configureerbare producten en diensten nauwkeurig kunnen aanbieden. CPQ beheert product- en serviceopties, beschikbare functiecombinaties, prijzen en kortingen en automatiseert offerteprocessen. Cruciaal, want door het vereenvoudigen en versnellen van je offerte- en bestelprocessen, zijn verkopers in staat om sneller en nauwkeuriger te verkopen. Win-win dus, mede dankzij de tools van Experlogix. General Manager, Marijn van Poelje, is trots op de ontwikkeling van Experlogix: “Ondanks de grootte van ons bedrijf, proef je hier nog steeds dat familiegevoel. De saamhorigheid, laagdrempeligheid. Hard werken in combinatie met een lach.”

Een aantal medewerkers vertelt zelf over hun ervaringen bij Experlogix:

Team Lead Services, Xando Quirijnen: “Experlogix zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft, omdat wij een grote diversiteit aan projecten hebben. Daarom is er overal wel weer een uitdaging te vinden. Dat vind ik persoonlijk gaaf aan het werken bij Experlogix.”

“Experlogix zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft, omdat wij een grote diversiteit aan projecten hebben.”
Werk-privébalans

HR Advisor, Carolien Pinkster: “De sfeer, ik denk dat het gewoon een hele fijne plek is om te werken. Laagdrempelig en gemoedelijk, maar mensen zijn wel ambitieus, professioneel. Er wordt hard gewerkt, we gaan voor kwaliteit. Er wordt gelukkig ook heel veel gelachen, bijvoorbeeld tijdens een potje tafelvoetbal. Daarnaast is er ook aandacht voor werk-privébalans. Hard werken op een gezonde manier, vinden we hier erg belangrijk.”

People First

Marijn: “Inderdaad. Ik zie graag dat je met een grote grijns op kantoor komt. Ik geloof er heel erg in dat als je het naar je zin hebt je dan de mooiste dingen kan doen. Daar ben je natuurlijk zelf bij, maar daar kunnen wij bij helpen. Door carrièreplanning, een prettige werkomgeving en door gewoon leuke dingen te doen. Ik zie hier lol in het vak en dat werkt aanstekelijk. Die combinatie bewijst zich al bijna 25 jaar. People first, het zijn de mensen die het doen. Samen gaan we voor kwaliteit. Immers de CPQ-wereld is altijd in beweging. 24/7.”

“Ik geloof er heel erg in dat als je het naar je zin hebt je dan de mooiste dingen kan doen.”

Vliegtuig

Implementation Consultant, Otto Torenbosch, namens het Consultancy team: “De functie van Consultant is heel uitdagend en afwisselend, elke dag is anders.” Dat bevestigt Implementation Consultant, Arjan Kremer: “Als je je laptop openklapt, kan het zijn dat je voor een speciaal project het vliegtuig in moet, op weg naar een klant. Soms kan het druk of hectisch zijn omdat een klant snel iets wil. Dan overleg je met elkaar hoe we dit samen oplossen.”

Weinig verloop

Ook het team in België doet een duit in het zakje. Productmanager Erwin Bruggenhout: “Wij zijn een team waarvan veel leden al een hele tijd aanwezig zijn. Er is weinig verloop.” Dat beaamt Marijn: “Van de eerste vijf, inclusief mijzelf, zijn de meesten nog steeds bij Experlogix aanwezig. Maar ook bij pas gestarte medewerkers zie ik eenzelfde drive om ons bedrijf te laten groeien. En onze producten succesvol bij klanten te implementeren. Daar ben ik supertrots op.”

Basecamp

Marijn: “Als je bij ons komt te werken, verwelkomen we je met een uitgebreid introductieprogramma. Dit driedaagse ‘Basecamp introductie event’, vindt afwisselend plaats in Europa en Amerika. In september vond de Basecamp bijvoorbeeld weer plaats in Salt Lake City, Utah. Om je snel wegwijs te maken binnen Experlogix, nemen onze Executive Managers je mee in wat we doen, zodat je goed op de hoogte bent. Het introductieprogramma is inclusief een leuk teamevent.”

Silicon Valley

Marijn over het tienjarig bestaan en de meerwaarde van ICT Valley: “Veenendaal herbergt verrassend veel bedrijven/softwarehuizen op ICT-gebied die flink aan de weg timmeren. Bijvoorbeeld Hillstar Business Solutions of HSO. Dankzij ICT Valley weten wij elkaar via dit netwerk te vinden. Overigens maken wij soms ook dankbaar gebruik van afgestudeerden van de Wageningen UR, die hier via een ‘omweg’ terechtkomen. Ik zeg weleens met een knipoog, Veenendaal is de ‘Silicon Valley in de polder’. Maar vergis je niet. De ICT Valley is een uitstekende plek om te werken, met een goede infrastructuur. Ik hoor dat ook vaak terug van de medewerkers. Ga maar na. Je zit niet in de grote drukte van de Randstad, Veenendaal zelf biedt veel qua wonen en winkelen. Als je toch de stad op wil zoeken is Utrecht of Arnhem ‘om de hoek’. En de bereikbaarheid met de A12, A15 en de A30 is prima.”

“Dankzij ICT Valley weten wij elkaar via dit netwerk te vinden.”
Voertaal Engels

Wil jij ook verder werken aan de toekomst en deel uitmaken van ‘team Experlogix? Nog een tip. Spreek je geen native Nederlands? Voor ons is dat geen probleem. Onze voertaal is Engels.
Kijk voor alle openstaande vacatures, zowel voor Veenendaal, maar ook voor de vestigingen in andere landen, op de website.

Experlogix: Sell at the speed of now. You’re welcome

I: www.experlogix.com/careers