De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

WK voetbal in Qatar

Tom Baerends & Ewout den Ouden
2 minuten

Het blijft vreemd: een WK in de winter, op een plek in de woestijn waar helemaal geen voetbalstadions waren toen Qatar werd gekozen in 2010. Het is ondertussen bekend op welke wijze deze verkiezing heeft plaatsgevonden en de wereld heeft de afgelopen jaren lijdzaam toegekeken. Onlangs heeft Sepp Blatter, oud-voorzitter van de FIFA, toegegeven dat het een ‘foute keuze’ is geweest. Het heeft alleen geen invloed meer op de misstanden bij de realisatie van de stadions en de stelselmatige schending van mensenrechten.

Vanwaar deze inleiding? Omdat we een parallel willen trekken naar ondernemen. Als ondernemer sta je namelijk dagelijks voor keuzes. Makkelijke maar ook uitdagende. Op welke wijze kom jij tot een goede beslissing? Heb je een sparringpartner? Beschik je over alle relevante informatie? Zijn de gemaakte keuzes achteraf ook de juiste?

Deze laatste vraag is in de praktijk lastig te beantwoorden. Zeker omdat je niet weet met welke externe factoren je rekening moet houden. Goed ondernemen is net als voetbal een teamsport. Waar sta jij als ondernemer op het speelveld? Ben je de aanvoerder, de spelverdeler of de eenzame spits? Heb je de juiste wedstrijdtactiek? Heb je de beste mensen in je team? Het is immers topsport en elke positie heeft zijn eigen kwaliteit nodig. Alleen door goed samen te werken, kun je wereldkampioen worden.

Sparren met de accountant, een jurist of HR-professional is gelukkig al iets wat we ondernemers vaak zien doen. Maar ook bij een investerings- en financieringsbeslissing is het belangrijk om weloverwogen de juiste keuzes te maken. Vanuit onze kennis en ervaring denken we daarom graag hardop met je mee over de impact van je keuzes. En dit kan wat ons betreft ook op het gebied van strategie, bedrijfsprocessen of bijvoorbeeld duurzaamheid. En weten we zelf de oplossing niet? Dan kennen we altijd iemand die deze wel heeft. Dus bel ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking met jouw bedrijf. Dan drinken we samen een kop koffie.