De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

Zilveren Haring voor Joop de Jong

2 minuten

Nu de Haringparty van de BOV weer plaats kon vinden, reikte voorzitter Gerrit Valkenburg ook weer een Zilveren Haring uit. De ondernemer die hiermee onderscheiden werd, wist zelf traditiegetrouw nog nergens van en hij luisterde dan ook net zo belangstellend als iedereen naar de motivatie van het BOV-bestuur, door Gerrit Valkenburg als volgt vertolkt:

‘De ondernemer die dit jaar de Zilveren Haring krijgt opgespeld, is een ondernemer met het hart op de goede plaats voor zijn medemens, zowel dichtbij als veraf. Met een goed initiatief klop je bij hem nooit tevergeefs aan. Of het nu is voor een project met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of een bijdrage aan het Business Event Veenendaal; we konden bij hem terecht! Wanneer er lokaal, regionaal, landelijk of vanuit het Europese een verzoek komt voor een bedrijfsbezoek of een vertreklocatie, dan is daar altijd ruimte voor bij hem in zijn bedrijfspand.
Dat Veenendaal succesvol is op IT gebied dat weten we allemaal. Maar dat deze ondernemer zich vanaf het begin heeft ingezet voor Veenendaal als ICT stad en founding father is van zowel de ICT Valley als de ICT Campus weten minder mensen.

Hij heeft een passie voor de jongere generatie en geeft hen kansen voor de toekomst. Zo heeft hij verschillende ondernemers geholpen met het neerzetten van hun bedrijf en heeft hij een stevige bijdrage geleverd aan het hoger onderwijs door zijn lectoraat aan de Hogeschool van Utrecht. Met jaarlijks duizenden gegeven trainingen in Veenendaal voor deelnemers uit het hele land is hij wel een echte ambassadeur te noemen. De Zilveren Haring van 2021 gaat naar Joop de Jong van Mprise!’
Gerard Heuvelman speldde Joop de Zilveren Haring op, die dit totaal verrast onderging. Hij kreeg nog een geschenkkistje met lokale, regionale en vooral duurzame producten en hij liet zich daarna de haring extra goed smaken.

We feliciteren Joop dat hij nu behoort tot het illustere gezelschap van Haring-dragers, waarvan er ook een aantal aanwezig waren zoals Zwier Slik, Geurt Valkenburg, Wim Werkman en Arnaud Wilod Versprille.