De ZAKENMARKT De ZAKENMARKT

ZONNEPANELEN OP UW BEDRIJFSDAK. Met of zónder eigen investering

directeur Leonard Steetsel (sociaal werkbedrijf IW4 in Veenendaal)
2 minuten

Mijn bedrijfsdak is vrij groot – maar is de constructie wel geschikt om er zonnepanelen op te plaatsen? Zo ja, hoe financier ik die investering? En hoe zal de verzekeraar reageren?

Dit zijn veruit de drie meest gestelde vragen die de experts van ECONNETIC gesteld krijgen als bedrijven, organisaties of instellingen overwegen om gebruik te maken van zonne-energie. En bij ECONNETIC hebben ze op die vragen de antwoorden waar de eigenaren van die daken mee verder kunnen.

Niet alleen particulieren en bedrijven, ook instellingen, stichtingen en verenigingen kiezen steeds vaker voor het rendement van zonnepanelen. Het is én een verstandige keus voor het klimaat én het is financieel erg aantrekkelijk dankzij diverse subsidies. De Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) biedt via het project Zon op Bedrijfsdaken 4 (ZoB4) dakeigenaren uit de hele Regio Foodvalley de gelegenheid aan te haken bij de collectieve aanvraag van SDE++ subsidie. Het hele voortraject inclusief technisch onderzoek van het dak en gedegen advies over verzekering en financiering is gratis, dankzij subsidie vanuit de Provincie Utrecht.

1300 panelen

Op het dak van sociaal werkbedrijf IW4 in Veenendaal vertelt directeur Leonard Steetsel waarom hij koos voor zonnepanelen. Leonard: ‘We wilden verduurzamen en besparen op de energiekosten. Via Zon op Bedrijfsdaken van de BOV kwamen we terecht bij energie adviesbureau ECONNETIC. Zij hebben berekend dat de constructie stevig genoeg is en inmiddels liggen hier 1.300 zonnepanelen op het dak. We wekken daarmee onze eigen energie op en leveren ook nog energie terug. Een uitstekend rendement dus.’

Verzekering

Verzekeraars kunnen nog wel eens terughoudend zijn als er zonnepanelen op het dak komen. ECONNETIC beschikt ook op dit punt de nodige kennis en ervaring. Ze kunnen meekijken hoe het zit met de voorwaarden van de huidige verzekeraar en, als het niet anders kan, eventueel alternatieven bieden.

Ook zonder eigen investering

Zeker in deze bijzondere tijden zijn veel bedrijven en organisaties voorzichtig met investeren en kiezen ze graag voor een extra ruime liquiditeitspositie. Het is goed te weten, dat deelname aan ZoB4  ook mogelijk is zonder eigen investering. ECONNETIC regelt de financiering. De SDE++ subsidieaanvraag voor ZoB4 moet eind november ingediend worden. Aangezien iedere deelnemer bezocht wordt en een maatwerk advies krijgt, is het wel zaak om tijdig informatie in te winnen over deelname. Dat kan via het interesseformulier op veenendaal.zonopbedrijfsdaken.nl.